Star Wars – Revelations

„Revelations“ je film koji su 2005. godine snimili fanovi serijala „Rat zvezda“ (Star Wars). U poređenju sa ostalim fan-filmovima, ovaj traje neuporedivo duže od prosečnih 5 do 10 minuta (čak 47), a budžet je bio skoro 20.000 dolara. Radnja filma je smeštena u period između „Osveta Sita“ (Revenge of the Sith) i „Nova nada“ (New hope) i govori o Džedaj-vitezovima.

Rušenje i pokolj u džedajskom hramu ostavili su nesagledive posledice po taj drevni red. Nakon preuzimanja vlasti, Imperator proglašava „vanredno stanje“ na Korusantu. Širenjem Imperatorovog uticaja u celog Galaksiji, pojačavaju se i pritisci na Džedaje, koje potom proglašavaju neefikasnima i nepotrebnima. Njihove proteste nazivaju izdajom, a sve Džedaje izdajnicima i prognanicima iz Imperije.

Glavne ličnosti u filmu su Žana, Imperatorova saradnica koja juri Džedaje, u čemu joj pomaže Taryn Anwar, koji ne zna da je ona prešla na tamnu stranu, pa pokušava da se nekako iskupi zbog toga.

Film je 2005. pokupio tri glavne nagrade na različitim festivalima, ima brojnu bazu obožavalaca, zvanični sajt i fanzin. Možete ga besplatno odgledati na YouTube-tu.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s