Alt J

2317ae45-1377-4f81-90d9-fb7973e9777a

∆ . Kakvo ime za bend. E sad zanimljiva stvar je da se ne izgovara delta, kakav je znak, već Alt J, što je prečica za slovo delta na ejplovom OS-u X 🙂 Malo hipsterski zvuči zar ne?

Prvi put sam ih čuo bukvalno juče, i to zahvaljujući gitaristi KKN-a koji je šerovao jednu njihovu stvar. Nekako sam ih doživeo kao britanski KKN 🙂

 

          Alt J je alternativni rok sastav poreklom iz Lidsa. Gwil Sainsbury (guitarist/bassist), Joe Newman (guitar/vocals), Gus Unger-Hamilton (keyboards) i Thom Green (drums) su se upoznali na univerzitetu i počeli da sviraju bukvalno u sobama svog studenjaka. U njihovoj muzici se oseća da je to bilo tokom studiranja „finih umetnosti“ i engleske književnosti.

 

          Prošle godine izdali su svoj prvi album An Awesome Wave, koji je jako brzo postigao postigao veliki uspeh. Zvuk koji ovaj bend poseduje zaista je jedinstven. Folkom obojeni dub-pop mešan sa gomilom žanrova i stilova kao što su rock bass, catchy pop, hip-hop beats, trip-hop atmosphere, indie-rock quirkiness, electronic heavy synth riffs… Stvarno deluje zbunjujuće ali treba ih čuti i biće vam sve jasno. Uz dodatak intimnih i krajnje ličnih tekstova ovaj album je izabran za album godine od strane BBC radija.

„Part of the reason [the album] is accessible is because we don’t try to go out of the box or be innovative. We just try to play music we like to hear.“

          Alt J su svoj album spremali čak pet godina i to se čuje i oseća. Neću više ništa da pišem jer nisam dovoljno čuo i shvatio ovaj bend, ali već mogu da ih svrstam u red bendova čiji ću rad pratiti sa posebnom pažnjom i jedva čekati na svaki novi materijal koji izbace.

„Popularnost vas ne sprečava da budete inovativni i da eksperimentišete“.

Uživajte

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s