Draft Day (2014)

Draft day je film koji je izašao ove godine. Stvarno sam ga hteo pogledati jer ima dobre kritike ali nikako nisam mogao naći vremena. I sada kada sam ga pogledao moram da uradim bar jednu malu brzu (vreme ne dozvoljava) recenziju jer sam ja kao rekreativni sportista oduševljen ovim filmom. Ne verujem da će svi biti oduševljeni ovim filmom ali svako ko voli dramatičan i pun obrta scenario i svi koji vole NFL,oduševiće se.

Uloge:  Kevin Costner, Chadwick Boseman, Jennifer Garner.

Godina: 2014

or_draft-day-2014-movie-wallpaper-1920x1440

Cela radnja filma se dešava oko NFL drafta koji se dešava toga dana. Glavnu ulogu glumi iskusni Kevin Kostner. Soni Viver Junior (Kevin Kostner) je generalni menadžer (direktor) ekipe Klivlenda. Njemu je relativno skoro umro otac koji je vodio tim kao trener.  Svi očekuju od direktora da uradi nešto povodom tima jer su prošle godine bili 28 ekipa od ukupno 32.

Radnja filma se odvija od 12h pre početka drafta i tokom drafta. Direktor mora da se „bori“ sa svojim privatnim životom gde ima manjih problema sa svojom devojkom (Dženifer Gardner) i sa NFL draftom. Svi od njega očekuju čudo,koje je nemoguće napraviti sa 7 pozicije sa koje njegov tim bira. Ali onda kreće sat da otkucava i direktor ulazi u poslednje sate odlučivanja oko budućnosti tima…

draft-day-main-review

Direktor mora načiniti neke poteze koje se neće baš svideti glavnom treneru tima,dok se pak neke druge neće svideti vlasniku tima. Odluke su teške i sve je to na njemu. Pokušavajući da nađe odgovor na sva pitanja gubi se između poslovnog i privatnog života. Ipak samo i jedino on zna šta želi i uveren je da je to prava odluka za celu franšizu Klivlenda.

Film je urađen veoma kvalitetno i non stop će vam držati tenziju. Ali kad vam kažem,veoma je napeto i nikada nećete moći ni da predpostavite šta može sledeće da se desi ni šta će biti na kraju. Film je pun fantastičnih obrta koje mogu da se dogode samo u svetu sporta. Film prate sva uzuđenja oko drafta koje podrazumeva igrače,navijače i timove. Ko god voli sport i uzbudljive situacije oduševiće se filmom. Film je takođe veoma emotivan jer prati i živote mladih igrača koji bi sve u životu dali da uspeju i da osiguraju svoju porodicu kvalitetnim ugovorom.

Detalje vam neću otkrivati,vaše je da pogledate film. Dakle imamo: Sport,tenziju,ljubav,napetost,odličnu glumu,mnogo obrta… šta vam još treba da bi pogledali ovaj film?

DRAFT DAY

Dok je prestižni sajt IMDb dao odličnu ocenu 7/10 ja ću otići korak dalje i odlučiću se lagano za 8/10. Ako bi se orijentisali samo na ovaj žanr (sport,drama) u odnosu na ostale filmove iz ovog žanra ovaj film može da ode i stepenicu više. Nećete se pokajati,pogledajte i trejler,ostaviću vam dole.

Prijatno vam bilo…

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s