Mini sajam knjiga

sajam knjiga 3

Uoči „velikog praznika knjige“, na Gradskom trgu u Ubu održava se mini sajam knjiga. Posetite ovaj štand i pogledajte šta se nalazi u njihovoj ponudi.

Inače, knjige u Srbiji su bezobrazno skupe i potpuno neprimerene standardu. Nisam siguran da znam više od par osoba iz svog neposrednog okruženja koje mogu kupiti ono što požele, bez razmišljanja da će ih to koštati (više)dnevnog obroka. Stiče se utisak da neko (sistem, država, vlast…) namerno ne želi da (bivši) srednji sloj može sebi da priušti zabavu koju smatra kvalitetnom, te da ostaju osuđeni na, neretko slabu, ponudu lokalnih biblioteka, kupovinu polovnih knjiga ili razmenu.

Kako drugačije objasniti da npr. nova izdanja epske fantastike koštaju i preko 1.500 dinara, a da istovremeno previše zaostajemo u objavljivanju aktuelnih hitova autora tog žanra? Ista je situacija i sa filmovima, pa ne treba da čudi raširena piraterija, u kojoj država gubi mnogo više nego kada bi subvencionisala kupovinu autorskih dela – kao što to radi sa subvencionisanjem radnih mesta (propalih u najavi) preduzeća po partijskoj liniji…

U svakom slučaju, ako ste pri parama, evo načina gde ih možete kvalitetno potrošiti čekajući na Sajam knjiga u Beogradu.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. laptop servis kaže:

    Poseticu mini biblioteku.

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s