Evenstar Festival fantastike

evenstar festival fantastike

Za jubilarni peti festival po redu, udruženje ljubitelja fantastike Evenstar organizuje ovog puta dvodnevno dešavanje! Studentski Kulturni Centar se za ova dva dana pretvara u svet fantastike i biće dom junacima i bićima iz naših omiljenih dela.

Pored glavne sale i velikog kluba, program će se održavati i u prostorijama malog kluba, kao i u tribinskoj sali na spratu. Posetioce očekuju sada već redovne teme kao što su epska i naučna fantastika, steampunk, a ovaj festival uključiće i oblast mitologije. Kao još jednu novinu želimo da najavimo i fantastiku u stripskoj formi.

DAN 1.

GLAVNA SALA:

14:00 Otvaranje vrata

14:45 – 15:00 Nastup LARP udruženja „Phoenix tribe“

15:10 – 15:25 – Nastup plesne trupe „Irish dance Belgrade“
Nekada ples druida u čast hrasta i sunca, a danas oličenje irskog nasleđa. Stotinama godina unazad, cenjeni učitelji irskog plesa su putovali po selima i gradovima, i učili zainteresovane tradicionalnim koracima. Irish Dance Belgrade će nam pokazati kako to rade Beograđani, dok gromki zvukovi tep cipela odzvanjaju SKC-om.

15:30 – 16:00 – Radionica mačevanja „Škola mačevanja Singidunum“
Da li ste znali da je despot Stefan Lazarević imao vitešku školu koja se bavila naprednim tehnikama mačevanja? Danas škola KDF Singidunum nastavlja vekovima dugu tradiciju izučavanja i praktikovanja srednjevekovnog i rano-renesansnog mačevanja. Na interaktivnoj radionici ćete moći da vidite prikaz tehnike, čujete zanimljivosti i sami se oprobate u drevnoj veštini.

16:00 – 17:20 – Tribina: „Epska fantastika i slovenska mitologija iz pera Miloša Petkovića“
Imaćete prilike da čujete o motivima u delima mladog autora, a akcenat će prvenstveno biti na njegovoj najnovijoj knizi „Tajna stare vodenice“. Kako se po jednoj od Miloševih knjiga snima i film koji svi željno iščekujemo, na tribini ćete o ovom projektu moći da čujete iz prve ruke.

17:30 – 18:00 – Gudački orkestar muzičke škole „Josip Slavenski“
Ukoliko ste želeli da svoje omiljene numere iz filmova i serija čujete uživo u orkestarskom izvodjenju, imaćete prilike da to učinite na ovogodišnjem Evenstar festivalu! Čarobni zvuci violina, violončela, flaute, ksilofona i timpana odjekivaće salom SKC-a, a na repertoaru su numere iz Gospodara prstenova, Harija Potera, Pirata sa Kariba, Ratova zvezda, Igre prestola…

18:10 – 18:15 – Najava izazova u rešavanju zagonetki i pitalica iz oblasti fantastike
Lov na zagonetke, potraga za pitalicama! Prijavite se na info pultu i odgonetnite zadato. Ukoliko mislite da je tu igra završena – za pobednike tek počinje! Najbolji i najbrži odgonetač osvaja za sebe i svoj tim besplatno učešće u Beoquest potrazi „Beograd 101“

18:15 – 18:30 – Nastup viteškog udruženja „Beli Orlovi“
Društvo je osnovano sa ciljem da se slavni period srednjevekovne Srbije prikaže ljudima u 21. veku. Članovi će dati sve od sebe da verno prikažu sve aspekte života u Srednjem veku, kako viteškog, tako i onog običnog, svakodnevnog.

18:35 – 18:45 – Nastup plesne trupe „Ultimate dance“
Kako se grčki bogovi zabavljaju u svoje slobodno vreme? Jedu grožđe? Bave se intrigama? Ili možda nešto treće? „Ultimate dance“će vam svojim nastupom dočarati kako izgleda žurka na modernizovanom Olimpu!

18:45 – 19:15 – Plesna radionica
Prošle godine ste imali prilike da zaplešete uz samog kralja Mirkvudske šume. Da li ste spremni da ove godine zauzmete svoje mesto u panteonu bogova?

19:15 – 19:25 – Nastup plesne trupe „Bellyrina Dance Lab“
Fantastični svet Orijenta predstaviće nam devojke iz Bellyrina Dance Lab-a. Nemamo 1001 noć na raspolaganju, ali šta god da su nam pripremile za ovu jednu, sigurni smo da će izazvati eksplozivnu reakciju! Dodjite da budete svedoci magije pokreta.

19:25 – 19:30 – Plesni performans Evenstar dance tima
Budite deo plesanja morskih talas i sila ljubavi uz promotivni plesni performans koreografa Evenstar dance tima.

19:30 – 19:40 – Dodela nagrada za zagonetke i likovne radove
Vreme posvećeno umetnicima i najboljim odgonetačima.

19:50 – 21:00 – Nastup metal benda „The Fellowship“
Bend će izvoditi numere bendova Nightwish, Within Temptation…Svako ko ih je čuo ranije zna kakav sjajan muzički nastup i atmosferu može da očekuje, a onaj ko nije, ima priliku u subotu, 24. oktobra u SKC-u. Molimo bez šutke, biće puno krhkih elfica, ali headbanging podržavamo i ohrabrujemo!

21:00 – 21:05 – Najava izazova u brzom ispijanju piva
Borba u ispijanju piva između patuljaka i elfova se nastavlja i ove godine na Evenstar festivalu fantastike!
Prošle godine su efovi uspeli za dlaku da izvuku pobedu (ili bolje reći – za gutljaj) i to nakon produžetaka u kojima je morao da se takmiči i sam Tranduil. Verujemo da će i sada biti vrlo nategnuto, a da li će patuljci uspeti da se revanširaju zavisi upravo od vas. Prijavite se na info pultu na festivalu, podržite stranu koju volite, ispijte pivo što brže i osvojite lepe nagrade.

21:05 – 23:00 – Bal pod maskama
Velika Mask & Ball zabava u SKC-u! Atmosfera prepuna intriga i tajni obaviće veče u misteriju. Podijum će biti rašcišćen za sve koji žele da pokažu svoje umeće. Dame i dzentlmeni biraju partnere, a sigurno ce se naci i pokoji fantom iz opere. Za sve koji nisu pripremili masku na licu mesta, tu će biti štand MaskArt.

TRIBINSKA SALA
14:00 – 23:00 Izložba strip tabli Dražena Kovačevica „Valkira“
Izložba tabli stripa VALKIRA – fantastičan svet nordijske mitologije oživljen vrhunskim crtačkim umećem autora Dražena Kovačevića. Ledeni pejzaži mitskog severa, neustrašivi vikinški ratnici, veličanstveni gradovi drevnih svetova, valkira i Odinov sin dvaput kažnjeni i prokleti, sumrak bogova, pad Asgarda, beskrajne vojske belih vilovnjaka i titana…neke su od ključnih reči za autentičnu crtačku sagu koju vam predstavljamo na petom Evenstar festivalu fantastike!

15:00 – 16:00 Tribina „Naučna fantastika iz alternativnog ugla“
Dok čekamo sedmu epizodu Star Wars sage, bacićemo se na interaktivnu tribinu koja će sagledati i predstaviti naučnu fantastiku iz nekog malo drugačijeg, alternativnog ugla. Kažemo interaktivna jer želimo da i vi učestvujete i podelite svoje mišljenje.

16:30 – 17:30 Radionica „Kako nacrtati zmaja“
Za sve one koji vole da crtaju ili bi da nauče, ove godine će biti organizovana radionica koju vodi Ana Zanten, a tema su zmajevi!

18:00 – 19:30 Tribina „Fantastika u stripu“
Kako izgleda naš omiljeni žanr u stripu? Na ovu temu će govoriti strip majstor Marko Stojanovići i pisac fantastike Pavle Zelić, a na tribini će biti predstavljena i dela „Valkira,“ „Vekovnici“ i „Družina Dardaneli.“

VELIKI KLUB:
14:00 – 23:00 Krčma „The Prancing Pony“
Mesto gde možete da se opustite uz laganu muziku i piće, kao i da uživate u propratnom programu.

14:00 – 23:00 Lego izložba „Gospodar prstenova“
Za sve ljubitelje lego figurica, ove godine imamo pravu poslasticu! Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo klub „Legija“ koji je za ovu priliku pripremio fantastučnu postavku iz Gospodara prestenova.

15:00 – 17:00 Star wars origami radionica
U iščekivanju sedme epizode jedne od najvećih saga, predstavljamo vam Star Wars origami radionicu. Borite se protiv tamne strane dosade, naučite da snagom sile savijete papir u oblik Star Wars figure. Strpljenje imati moraš, mladi padavanu. Nek sila bude s’ tobom!

21:00 – 21:30 Izazov u brzom ispijanju piva

MALI KLUB:
14:00 – 23:00 Tablične i kartične igre „Klub C22“
Naši dragi dugogodišnji saradnici pridružiće nam se i ove godine na festivalu i zabaviće vas raznoraznim igrama. Na repertoaru su: Catan – Port royal – Age of War – Guillotine – Saboteur – Lost cities – Keltis – Hobbit: An unexpected journey – 8 minutes empires – Hex – Tafl.

14:00 – 23:00 Izložba likovnih radova sa konkursa

DAN 2.

GLAVNA SALA

14:00 – Otvaranje ulaza

15:00 – 15:30 – „Beogradsko gitarsko društvo“
Gospodari gitare, Filip i Momčilo, duo na klasičnim gitarama će nam preneti emociju u zvuku, i zvuk u emocijama, izvodeći akustične numere iz Gospodara Prstenova i drugih epskih dela. Naježavanje zagarantovano!

16:00 – 16:15 – Nastup viteškog udruženja „Beli Orlovi“
Naši dragi dogogodišnji saradnici „Beli Orlovi“ nam na svakom festivalu pripreme nešto novo. A da li su na ovom spremni da u svojim viteškim oklopima zaplešu sa damama i pokažu nam kako su plesovi izgledali nekada davno, ostaje da vidimo…smile emoticon

16:15 – 17:30 – Tribina „Steampunk“
Na tribini prošle godine smo samo zagrebali po površini i upoznali vas sa korenima ovog fantastičnog sveta, a ovoga puta vodimo vas u alternativnu budućnost zasnovanu na retrofuturisticnim konceptima.

17:45 – 18:00 – Nastup plesne trupe „Paso de Fuego“
Kako izgleda kad vatra zapleše sa sabljama: škola trbušnog plesa Paso de Fuego i ove godine nam priprema nešto spektakularno! Spoj magije, vatrene energije, duh Orijenta i Vesterosa zajedno!

18:00 – 18:40 – Cosplay takmičenje
Cosplay defile na Evenstar festivalu fantastike, u nedelju 25. oktobra s početkom u 18 časova.
Ono što ćemo vam otkriti je da su se takmičari potrudili da pripreme jako zanimljive kostime i nastup. Sa nestrpljenjem isčekujemo nedeljno takmičenje u glavnoj hali SKC-a

18:50 – 19:30 – Evenstar akustični bend
Ove godine na repertoaru su tematska muzika iz igrica i filmova, kao i numere bendova Era, Enya, Blackmoore’s night, Adiemus projekat…

19:35 – 19:45 – Plesna kompanija i teatar „Nektan art“
Ove godine imamo zadovoljstvo da po prvi put ugostimo plesnu kompaniju i teatar „Nektan art“
Butoh Performans „Shadow Collectors IV: Sorrow“
Koreograf i autor: Marco Nektan
Izvode: Vanja Andrejić i Danijela Vučković
Muzika: Evgenija Tanavac

19:50 – 20:0 Proglašenje pobednika u cosplay takmičenju

20:00 – 21:00 „Igra prestola“ u „Ne ljuti se čoveče“ izdanju
Upravo ono što sam naziv kaze! Kako to izgleda kada se serija puna intriga i zabadanja noža u leđa ukrsti sa igricom gde je pravo zadovoljstvo ukloniti protivnika sa puta. Life-sized poligon i vi kao čovečuljci koji se krećete po poljima! Izaberite svoju omiljenu kuću i kao jedan od njenih ponosnih predstavnika pokušajte da joj donesete pobedu! Prijave će se vršiti na info pultu, a učesnici će biti izvlačeni neposredno pre igre.

21:00 – 23:00 Medieval party
Čujte i počujte! Daje se na znanje da dvorski bal i srednjevekovna žurka zatvaraju ovogodišnji festival. Zato damu pod ruku, viteza u šake i uživajte u melodijama koje za vas specijalno bira DJ bard. Žaba nam je ponestalo ali prinčeva i princeza ima na pretek!

TRIBINSKA SALA

14:00 – 17:00 Izložba strip tabli Dražena Kovačevica „Valkira“

15:00 – 16:00 Tribina i promocija knjige „Prometejev dnevnik“
Sa nama je ove godine i Ivan Branković koji će nam predstaviti svoj roman prvenac „Prometejev dnevnik.“ Ivan je takođe radio u izdavačkoj kući „Otvorena Knjiga“ i jedan deo tribine biće posvećen temi o pisanju i izdavanju fantastike u Srbiji, kako napisati knjigu i kako je izdati , što je svakako idealna prilika za sve one koji žele da se bave pisanjem da čuju iz prve ruke kako sve to izgleda.
Jedan od sagovornika na tribini biće i Nebojsa Petković, pisac, autor „Poslednjeg grada“

16:00 – 17:00 Muzička radionica koju drži „Beogradsko gitarsko društvo“
Belgrade Guitar District je pored fenomenalnog nastupa spremio i muzičku radionicu za najmlađe, a i one mlade duhom! Svako ko želi da oseti instrument, nauči nešto više o akustičnoj gitari, pređe sa Guitar Hero-a na pravu stvar, imaće priliku da to učini uz pomoć bGd virtuoza.

VELIKI KLUB

14:00 – 23:00 Krčma „The Prancing Pony“

14:00 – 23:00 Lego izložba „Gospodar prstenova“

15:00 – 18:00 Fantasy face paint za posetioce
Talentovani duo Jelena i Vanja će se i ove godine pobrinuti da vaše lice krasi fantasy face paint.
Za one najmlađe, a i starije koji su mladi u srcu, face paint „Animacija“ će biti sa nama u nedelju. Za ovo nije potrebno nikakvo posebno prijavljivanje, samo se prošetajte do štanda i prepustite se magičnim rukama Vanje i Jelene.

MALI KLUB

14:00 – 23:00 Tablične i kartične igre „Klub C22“

14:00 – 23:00 Izložba likovnih radova

Ulaznica po danu je 300 din, a za oba dana 500.

Sajt: evenstarfantasy.com
Facebook stranica: https://www.facebook.com/EvenstarFantasy?ref=bookmarks
Facebook grupa: https://www.facebook.com/groups/evenstarfantasy/
Konkurs za volontere: https://www.facebook.com/events/1559640720951295/

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s