Hleba i igara, pića i cigara

tumblr_mu64r7t57Y1sdyj9lo1_1280

Leta 2013.god. čitavo moje društvo imalo je ozbiljnu novčanu krizu, verovatno zato što niko ne zna šta je štednja(štednja se inače na ekonomskom jeziku kaže „akumulacija“ i ja svakako padam taj kolokvijum).

Uglavnom, uvek bismo nekako skupili neku siću za par piva, u specijalnim prilikama vina, a u onim najspecijalnijim prilikama, kada baš nimalo novca nismo imali, neko bi brižljivo čitav dan planirao krađu rakije iz porodičnog podruma pića. Svako veče izlazili bismo u popularne ubske kafiće: „Stadion“, „Iza škole“, „Teren za rukomet“, najbolji provod ikada!

Tog leta sam videla najviše zvezda padalica, a imala sam najmanje želja, sve što sam htela, već je bilo tu. Muzika sa telefona dok se ne isprazni baterija, sati i sati igranja igrica i pričanja, malo piva i čitave noći smeha. Nekad se, dok vrlo buržujski sedim za šankom i trošim pare, setim tih zvezda koje su čitavo to leto padale i želja koje je ipak trebalo da poželim. Možda čaše koje padaju imaju istu funkciju kao i zvezde padalice. Kako kaže čuvena srpska izreka: „Hleba i igara, pića i cigara.“

Trenutno, decebra 2015.god. u ovom našem glavnom gradu gde navodno studiram izlazim na mesta gde se održavaju najbolje žurke u Beogradu.

Ta mesta se zovu „Stanovi drugara“ i „Cimerkin i moj stan“. Ako nekada tamo odete dobićete najbolju domaću kafu, u slučaju da donesete alkohol dobićete čašu, muzika je sjajna, takođe i društvo.

Pre nego što odete na ta mesta predlažem vam da posetite „Novi bioskop Zvezda“ na Terazijama, cena karte je svega 100rsd, a na ulazu u salu možete kupiti limenku piva od 0,5l za 130rsd! Takođe, u slučaju da rešite da izađete u „Cimerkin i moj stan“ prvo se prošetajte pored Karađorđevog parka ili filološkog fakulteta i kupite jednu od onih knjiga koje se tamo prodaju, nisu skupe. Tu knjigu koju ste kupili poklonite vlasnicama „Cimerkinog i mog stana“, a one će vas sigurno častiti najjeftinijim alkoholom iz obližnje prodavnice.

Ukoliko dođete pre 22h!

Posle toga nema ništa.

Advertisements

One Comment Add yours

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s