Vidimo se u drugom filmu: Honduras

Odrastala sam u ravnici. Stalno sam čeznula za nečim u daljini. Pokušavala sam sebi da izmislim prostore gledajući u nepreglednost, da im nađem nova značenja, da otkrijem lepotu na neočekivanim mestima.

Moj novi film je mučan. I ličan. I teško je reći o čemu se tu radi. To je jedan život koji film pokušava da iskaže. Film o lepoti, o smehu, o ljubavi, slobodi. O koralima, o moru, o dubinama, o udisanju. Ovo je film o poznom sazrevanju, o otiskivanju u zrelost, o bledilu, o čekanju, o brzim slikama koje nisu uhvaćene, o trzanju, o traganju, o divljini, o lomljenju prstiju, o precrtavanju zakletvi, o porazu.

Ovo je film o realnom povratku.

Obračunala sam se sa svojim životom filmskim sredstvima. Bol. Presvlačenje zivota u film. Bol. Bujna prašuma, tirkizne vode, planinski venci nepoznate zemlje. Pretvaranje tereta u slike vulkanskih ostrva, u plantaže banana, u lagune… Igranje po zivotu. Ronjenje u dubokoj vodi. Prljava ljubav. Mržnja. Kidanje. Cepanje. Bol. Razaranje.

Glava je teška, kapci su sklopljeni… Svojim junacima dala sam osobine koje bi me oslobodile. Ovaj film je moja zamišljena tacka u daljini ravnice.

Vratila sam dane. Moja priča je lično dozivljavanje. Moja priča je strah od oslobađanja. Zastrašujući energetski naboj u oblikovanju stvari.

Moja prica je lična. Moj film zove se Honduras.

Nastaviće se…

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s