Kad žurka krene neočekivano (3. deo)

„Dobro. Da ti odgovorim na pitanje pa da završim i ovu pa recimo, ne tako po mojoj želji misiju. Kada šef kaže nešto ili sledi klimanje glavom ili otkaz.“

Čovek-gušter koračao je isto kao što bi i sama Veronika to radila da su drugačije okolnosti. Samo, njegova stopala imala su četiri prsta sa crnim kandžama umesto noktiju.

„Ljudska bića.“ Zaustavio je svoju kretnju kako je ne bi dalje plašio, ali je komentar ipak prostrujio tom prostorijom.

 „Moje ime je Noilatunejzer kao što već rekoh, i ja sam Neoulajanac. A sada spavaj…“

Njegove oči odjednom bljesnuše nekom zlatnom svetlošču poput malene lampe i počeše da žmirkaju velikom brzinom. Efekat je bio dovoljan da Veronika Hejs zaspi momentalno.

Noilatunejzer okrenu polako leđa toj devojci. Isti oni koraci koji su je uplašili odveli su ga ovaj put dalje od kreveta i lepe Veronike. A onda je zastao ispred jednog običnog ali sasvim običnog zida sobe. Pokrenuo je levu ruku, naizlged, čovečijeg oblika, i dodirnuo par mesta po tom zidu. Zid nestade kao rukom odnesen a umesto njega prikaza se planeta Zemlja.

Pogled ka Zemlji sa svojom prevladajućom plavom bojom bio je pogled koji je taj tuđinac i tražio od početka.

Kada je Veronika otvorila ponovo oči, uvidela je da se opet našla na krevetu, odmah se trgla prizvavši sećanje od prošlog puta. Ovaj put poskočila je poput divlje mačke i našla se na nogama čitava dva metra udaljena od kauča. Tada je uvidela da je ustvari ležala na jednom crvenom kauču ukrašenog mahagoni drvetom. Veoma luksuzan kauč. I skup. Zatim je podigla pogled i osvrnula se oko sebe.

Veoma brzo je shvatila da se nalazi u kući nekoga ko je imao novaca ali i ukusa, i to joj se na izvestan način dopadalo. Kamin u kojem je gorela pristojna vatra stajao je pravo ispred njenog kauča, iznad kamina stajale su sabljarke, mačevi koji su se dodeljivali kao nagrada za ratne pobede. Podsetilo ju je na njenog pokojnog oca, oficira Američke vojske.

A tek kada je ugledala sliku koja je bila okačena na zidu iza kauča umalo se nije onesvestila shvatiši da je to Mona Liza. Odlučnim koracima prišla je tom zidu. Krenula je rukom kako bi dodirnula…

„Nemaš potrebe draga moja da proveravaš. Daleko si lepša od nje.“

Trgla se sa pogledom u pravcu odakle je došao taj glas. Tamo, stajao je čovek naslonjen leđima od tapasirenih vrata sa jednom nogom preko druge. Činilo se da je tu bio već neko vreme.

„Oh, izvini, nisam te primetila.“ Spontani odgovor Veronike, bez nekog razmišljanja.

Bio je to snažan čovek u ranim četvrdesetim godinama. Merkantan. Čvrstih ramena i ravnog stomaka. Stajao je tamo kao da je stopljen sa ostakom sobe. Obučen potpuno u crno; košulja, pantalone, cipele, privlačio je pogledom. Stajao je tamo i samo je posmatrao. Bez ijedne reči. Devojci se to dopalo. Veronika se sitno osmehnu.

I dalje uz izuzetnu pomoć tišine on pruži lagan korak u njenom pravcu, i tek tada otkri svoju desnu ruku koja mu je bila sakrivena iza leđa. Nosio je neotvoreni šampanjac.

„Sinoćna žurka je bila… pravi izbor za moj izlazak u grad. Nema sumnje.“

Uz smešak komentarisao je glasno svoja ramišljanja. Veronika se u tom trenu priseti one žurke od sinoć. Setila se uz osmeh njene koleginice sa posla zbog koje je se i našla na toj žurci. Obećala mu je jednog bogatog neoženjenog tipa. Baš po njenom ukusu.

Podigla je pogled ka njemu, prešla preko njegovog lica na tren a onda se dala u istraživanje njegovog tela. Njen domacin je imao jarko braon oci, krupne obrve i nesto jacu bradu, staru dva dana. Prosečno lice ali je nekako nosilo dečački šarm. Sagnuo se kako bi bezbedno spustio bocu šampanjca. Kako joj je tada bio okrenut leđima imala je priliku da i taj deo njegovog tela pogleda pobliže.

„Ne sećam se kako smo dospeli kod tebe. Nadam se da si bio fin prema meni.“

Pomalo već ohrabrena pustile je te reči uz pokret koji ju je odveo napred do već poznatog kauča. Onaj osmeh kojeg je često koristila u ovakvim situacijama bio je i ovaj put upotrebljen.


Pročitajte prvi i drugi deo ove fantastične priče:

http://zabaviste.in.rs/2016/03/15/kada-zurka-krene-neocekivano-1-deo/

http://zabaviste.in.rs/2016/03/19/kad-zurka-krene-neocekivano-2-deo/


 

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s