Svetlosti na kraju tunela nema

To je bilo sveto mesto gde su sve njihove duše zakopane. Ti grobovi, veličanstveni, nosili su imena i priče koji su ti ljudi, te svemoćne duše, zakopali za sobom. Mnoge njihove priče, njihova krv i njihovi umovi nikada neće biti prepričani.

Zakopani su duboko i ostavljeni da trunu zajedno sa kostima. Činili oni loša ili dobra dela, kada umru, sve nestaje. Ostaje puka prazniina, ništavilo, mrak da zavlada i zaposedne njihove mizerne duše. Mnogi su, pak, uspeli da se snađu. Postali oni slavni, voljeni ili omraženi ljudi će o njima pričati, rado se sećati ili ih pominjati po njihovim nedelima. Ostavili su traga u književnosti, istoriji ovoga sveta ili na slici.

Ali, šta je sa onima koji nikada ne pronađu svetlo na kraju tunela?Da li oni nestaju u tami?

Koliko god se trudili da uradimo baš to i koliko god suza prolili i grčili se u sobi punoj dima…Da, baš tima, koji nikada neće okusiti slatkoću ovozemaljskog života, a scre im je toliko teško da jedva žive i govore. Da li njima preostaje da ih zemlja proguta, i da njihovi zivoti ne budu vredni pomena? Ali nismo mi krivi. Krivi su oni koji nikada neće razumeti. Naše priče, na kraju krajeva, i ne moraju nikada da budu ispričane. Slađe su nekada, onako, kad ih imamo samo za sebe.

Koliko god išli ka svetlu, tama će nas uvek čekati na kraju. Ne postoji drugi način, i nikada ga neće ni biti.

Kleknimo pred našim sudbinama i plačimo jer i nama će doći kraj. I praznina će ponovo zaječati, i nad našim imenom će se nadviti tmina. I naše priče će sa nama istrunuti i naši tragovi će biti obrisani.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s