Before I die

Before I die I would like to write a perfect poem.

A poem that everyone would understand, a poem that would resonate with each and every person. This wish of mine comes from my need to reach out to as many people as possible by means of poetry – it is rather strange, metaphysical and yet rational, this longing that those who write poems (both for others and for themselves) understand.

Even tough my wish is intangible, it is still my goal, because it is gracious to know and love other people, especially with art intertwined, because I believe in the universal power of communication and I believe that every word, be it written or spoken, has its own history and weight.

This is why I want to write a perfect poem…however any of us understand the notion of perfection.

beforeidie

Pre nego što umrem, volela bih da napišem savršenu pesmu.

Pesmu koju bi svako razumeo, poemu koja bi predstavila svakog čoveka ponaosob. Ova želјa proističe iz moje potrebe da se pomoću poezije povežem sa što više lјudi u svom životu; to je jedna čudna, metafizička a opet racionalna stvar koju razumeju oni koji pesme pišu za druge i zbog sebe. Iako je moja želјa apstraktna, i dalјe mi je cilј; zato što je plemenito zavoleti druge lјude na bilo koji način, pogotovo preko umetnosti; zato što verujem u univerzalni način komuniciranja i verujem da svaka napisana ili izgovorena reč ima sopstvenu istoriju i težinu. Zato želim da napišem savršenu pesmu… kako god da bilo ko od nas shvata pojam savršenstva.

Tekst je nastao u okviru projekta Balkan Writers Project. U sklopu ovog projekta organizuje se i Before I die projekat koji se održao u Mikser House – u 27. maja ove godine.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s