Ubija me činjenica što sam rođen ovde, i tu ću ostati

Svi vi što  čitate, nalazite se tu gde ste, i tu ćete i ostati. Pozitivizam u vašoj glavi treba da ispari, jer, braćo  i sestre, toga nema. Nismo mi jedni od  onih što se rode srećni, jer im je papir,  koji mi obični smrtnici zovemo novac, obezbedio isto. Nismo počastvovani životnim insignijama koje pojedinci poseduju i neće naši memoari biti tako deliciozni kao što se nadate. Ne morate da me osuđujete, ne lupam pečate po vašim životima, ali, tako je.

Sad se verovatno pitate o čemu ja zapravo sve  ovo pričam.

Pa vidite, verovatno se nalazite u Srbiji ili nekoj drugoj državi na Balkanu (Pod uslovom da razumete šta upravo čitate, ako ne, onda se smatrajte srećnim) i život vam se svodi na dedinu rakiju i babino slatko.

Rođenje je nužno zlo, a smrt praznik koji treba slaviti. Budite iskreni prema sebi i priznajte to. Nećemo daleko dogurati u životu. Guraćemo upravo taj kamen uz brdo, ali nećemo daleko sa njim stići. Dzaba vama i visina, i lepota, i pamet koju posedujete. Živimo u dvadeset i prvom veku i u njemu cemo i umreti.

Hoćete da kažete, „Pa nije fer“? Pa mislim da je postalo kliše govoriti tako nešto. Jer život je mučenje. Zajebite to.

Spas nam leži jedino u saznanju da nam spasa nema. Normalno je i zdravo da se osećamo loše i da mislimo loše ako smo izgubili posao, partnera ili roditelje. Obitavamo u skaradnoj državi i tu ćemo  da nastavimo da živimo, dok nas ne zakopaju u zemlju. Čaša nije ni poluprazna, ni polupuna. Čaša ne postoji.

tumblr_o7w7geEqLd1u3o0zuo1_500

Na kraju svega ovoga, ako mislio najgore o našoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, makar ćemo biti iskreni prema sebi. Jer umesto novca, skupih letovanja,  „fensi“ automobila i  sveopšteg luksuza, sve se svodi na mamin domaći dzem i palačinke od pre dva, tri dana.

Zato istina leži u telesnoj sreći i jeftinim zadovoljstvima koje možemo dobiti u marketima, od stranca na ulici ili od roditelja. Pomirimo se sa tim. Rađamo se plačući i umiremo plačući. Izdržite, neće drugo potrajati. A u međuvremenu, shvatite da je sreća sranje, zajebimo to.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s