Depresija, biljka koju zalivam svakog dana

Dtumblr_o94n4ozCtE1v15bmoo1_500epresija,  vreba te, veoma tiho. Na početku se  mučiš sa malim stvarima, ali uglavnom biraš da ih ignorišeš. To je kao glavobolja. Pomisliš da kako je došla tako će i otići… da je to ipak, samo, još jedan loš dan. Ali nije.

Zaglavljen si u svom umu, nastavljaš da stavljaš tu socijalnu masku  i nastavljaš da živiš među ljudima, jer to je ono što moraš da radiš. To je ono što drugi rade. Međutim, problem ne odlazi.

Pokušavaš  da se uključiš u tu igru života, i to ide, sve dublje i dublje, koštajući te sve više i više. I tada, polako, počinješ da se udaljavaš od porodice i prijatelja. Ponekad, prekidajuci sa njima kontakt, zauvek.

Sva satisfakcija  je nestala. Sve te male stvari, u kojima si uživao, sada deluju bezvredno. Čak i jednostavni zadaci postaju komplikovani. Ponestaje ti motivacije. Zašto bi se uopšte i trudio, ako te ništa ne čini srećnim?

Sve ovo  te čini da se osećaš još gore, i polako ulaziš u beskonačan krug. Odjednom se nađeš na usporenom filmu, gde je sve ispunjeno  težinom, dani neizdrživi, a telo teško. Taj osećaj  da nikada više nećeš biti srećan. Nastavljaš da se udaljavaš  i da  uništavaš odnos, žaleći za onim što si uradio, i za onim što nisi. I postojaće deo tebe  koji želi da ispravi stvari, o odjednom taj osećaj te tera da izađeš napolje i upoznaš ljude, ali, sve je to kratkog života, jer znaš da neće uspetio, svakako.

Na stvari, koje cine tvoje prijatelje srećnim, gledaćeš drugačije. Shvatiš da  nisu velike prepreke  koje leži izmedju tebe  i druge propasti,  zato na kraju biraš, biraš da budeš sam  u svom zatvorenom prostoru, gde niko ne postavlja nikakva pitanja.

Ležiš u nedostatku samopouzdanja, i to postaje nepodnošljivo. I na kraju, konačno shvatate da ovo ne ide ovako i dve stvari mogu da se dese:

Ili da potražite pomoć.

Ili da  pokušate samoubistvo.

Sadržaj gore naveden preuzet je sa video klipa koji sledi:

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Mesto dobrog mentalnog zdravlja

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s