Prvi Open Minded Fest u Valjevu

Prvi Open Minded Fest održava se od 24. do 26. juna u Valjevu, na najlepšoj gradskoj lokaciji – na prostoru kod spomenika Stevana Filipovića.

Open Minded Fest je jedinstven po svojoj sadržini, jer sličan festival ne postoji u kolubarskom okrugu. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Valjevske pivare. Potencijal je veliki, jer mladi sve više slušaju Rock’n’Roll, Hip-Hop i elektronsku muziku i sve više posećuju festivale ovakvog tipa“, istakao je Vuk Stamenković, osnivač Udruženja „Open Minded“. Ana Marković iz ovog Udruženja rekla je da je Festival inspirisan spomenikom Stevana Filipovića, ali i životom ovog mladog heroja, koji je živeo kratko, samo 26 godina.

Stevan Filipović živeo je kratko – samo 26 godina, ali njegovo ime ostaće trajno zapisano u istoriji kao simbol pobune protiv osvajača i borbe za slobodu. Fotografija sa stisnutim pesnicama visoko podignutim uvis u trenutku vešanja na trgu u Valjevu u znak protesta protiv fašističkih zločinaca i njihovih saradnika učinila je Stevana Filipovića besmrtnim. Fotografija Stevana Filipovića sa omčom oko vrata i uzdignutim pesnicama danas se nalazi u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, kao jedan od simbola borbe protiv fašizma. Sam naziv festivala Open Minded je inspirisan spomenikom Stevana Filipovića, odnosno njegovom željom za slobodom.

Grad Valjevo će, na ovom festivalu, biti domaćin izvođača kao što su: Prti Bee Gee, Lea Dobričić, Vladimir Aćić, WRECKΛGE, DADA Selectah, WITCH 1, VRANE KAMENE (Crows Of Stone), The Petting Blues Band i mnogi drugi, a pružiće se prilika i lokalnim muzičarima da nastupe na festivalu.

Zvaničan lineup ‪Open Minded Festa
Zvaničan lineup ‪Open Minded Festa

Udruženje Open Minded kroz valjevski projekat “Open Minded fest” pokušava da poboljša položaj mladih u društvu, sa posebnim akcentom na problem nezaposlenosti među mladima, a ističe se i da će se boriti protiv svih vrsta bolesti zavisnosti, posebno narkomanije i nasilja. Iz godine u godinu, kako festival bude rastao, rašće i grad kao turistička destinacija sa svim svojim ponudama, nadaju se iz organizacionog tima. Cilj je da festival postane atraktivna turistička destinacija sa svim svojim ponudama, ali i jedan od brendova po kome će grad Valjevo biti prepoznatljiv.

Festival će trajati tri dana. Cena jednodnevne ulaznice je 390,00 dinara. Detaljne informacije možete pogledati na zvaničnoj stranici Open Minded fest-a.

EDIT: 02.07.2016.

Evo kako je bilo na festivalu:

http://zabaviste.in.rs/2016/07/02/iz-mog-ugla-open-minded-fest-2016/

One Comment Add yours

  1. Valjevac kaže:

    Na tom mestu se nalazilo groblje, a neko se sada dosetio da baš tu pravi muzički festival. Da bi bio podignut spomenik Stjepanu Filipovicu, poruseno je groblje stradalih i obolelih u Prvom svetskom ratu, kao i groblje valjevaca iz vremena pre tog rata. Na mestu gde se nalazi pomenuti spomenik, nalazila se kapela stare valjevske porodice Glisic, iz koje je potekao i knjizevnik Milovan Glisic. Vrhunac neukusa i nepoštovanja onih čije kosti se nalaze tu ispod zemlje je da se na tom mestu pusta muzika i da se bilo ko tu igra i veseli.

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s