Iz mog ugla: Open Minded Festival 2016

Ub. Sedamo u bus za Valjevo i pravac Open Minded Festival! Izašli smo na valjevskoj stanici i putem Google maps-a stigli do spomenika Stevanu Filipoviću, gde se i održavao isti.

Na naše čuđenje, na samom ulazu Open Minded Festivala nije bilo mnogo ljudi. Prošli smo obezbeđenje i popeli se na samo brdo. Polako, ali sigurno, počelo je da dolazi sve više i više ljudi.

open minded fest valjevo 2016 3Uzeli smo po jednu čašu, naravno valjevskog piva, i bend Y.O.X je započeo sa festivalom. Ozvučenje je bilo savršeno, osvetljenje i više od toga, cene sasvim korektne.

Valjevo ima savršeno mesto za muzičke festivale ovog tipa, no videćemo kako će veče dalje teći.

Bilo je to prohladno, nedelja, vetar duva, pomalo seva, sve se trese. Šutka, prosipanje piva, glave se pomeraju i skakanje bili su sastavni deo večeri.

Potom nastupa THE PETTING BLUES BEND i fešta se nastavlja. Celo veče isti ritam, i sve u dobrom raspoloženju. Izvođači veoma raspoloženi.

Odličnu atmosferu stvorili su i Vrane, koje su dodatno ulepšale i  širile energiju tokom cele večeri.

Rok, metal, pivo, i nekontrolisani pokreti. To je život.

To veče ostaviće dubok trag u našem sećanju kao stecište divnih ljudi i dobre zabave.

Defektivitet je samo to što je bilo veoma malo posetilaca. Da li zbog manjkavosti ukusa za dobrom muzikom, ili potop sveta i izgradnja Nojeve barke koji su najavili domaći tabloidi za to veče, ne znam, bitno je da je nama Ubljanina na tom koncertu bilo odlično.

I na kraju, kad se sve sabere i oduzme, priželjkujemo sledeći Open Minded Festival da ponovo uživamo i veselimo se. Uzdravlje!


Bio je to Savčić, a sada Miloš:


Moja očekivanja su bila velika, a želja da posetim Open Minded Fest je postajala sve veća. Već u nedelju sam se našao pored spomenika Stevana Filipovića.

Iako sam znao repertoar i većina bendova su za mene bili nepoznanica, samo sam se vodio sloganom festivala FREEDOM IS YOU. Shvatio sam da su svi bendovi underground što se meni dopalo.

open minded fest valjevo 2016 2Repertoar za nedelju je bio sledeći: grupa Y.O.X. koja je osnovana 2004, godine i isključivo se bave treš-det-blek metalom, zatim je publiku oborio sa nogu sastav The petting blues band koji je nastao 2008. godine u Novom Sadu i njihov muzički rad se zasniva isključivo na bluzu i džezu.

Potom su nastupali mnogi drugi bendovi poput Stage Band, The Slack, Witch 1 i Vrane kamene. Organizacija festivala je bila odlična, ali rekao bih da je reklama loše urađena što se odrazilo na posećenost festivala.

Nikada do tad nisam slušao hardcore uživo i zato hvala grupi Y.O.X. na odličnom provodu i divnom iskustvu 🙂

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s