Huan De La Albatros (5. deo)

Huan De La Albatros se oseti kao maleno pile koje je bačeno vukovima a priča je upravo postala još zamršenija. Ako je ovo kazna zbog svih onih devojaka i žena koje je zaveo i iskoristio… Zamonašiće se.

„Nešto što ako si iole pametan nikada nećeš njoj predati.“ Nešto tiše nego što je želeo progovorio je Igor. Svo vreme je imao pogled ka svojem tanjiru. Glad je imala svoj jezik.

„Uvek sam prokleto gladan kada ubijem jednog od njih.“

Huanu nije bilo do jela. Izgubio je apetit onog momenta kada se susreo sa pravom porodicom vampira. Sedeo je u stolici sa pogledom u svojeg prijatelja i licem od kojeg bi i ogledalo prestravljeno pobeglo. Do pre samo tri dana uživao je u svome svetu malih detektivskih epizoda koje bi često imalo veze sa istraživanjem prevarenih bogatih muških gospoda. Neko bi došao u kancelariju po preporuci. Zatražio bi da se prati njegovo drago i voljeno biće. Ako bi se u procesu istrage došlo do malenog pipanja u mraku sa osumnjičenom, sve u cilju boljeg posla, to svakako ne bi moralo da se spomene njenom vernom mužu. I uvek bi bio isti odgovor. Svaka žena je neverna do poslednjeg delića svojega tela, razmišljao je Huan.

A sada je morao da strepi po svoj život ni manje više zbog vampira. Život mu se izokrenuo naglavačke u svega tri dana.

„Imam osećaj da se uvaljujem sve dublje i dublje u govna a nemam ni predstavu kako sam dospeo i ovde. Do đavola šta se to dešava ovde?“

Nije bilo udarca rukom od sto, niti je bilo nečeg sličnog tome. Amerikanac, kako ga je nazvao Igor je to sve uradio jednim običnim povišenim tonom. Rus ostade hladan. Činilo se kao da ništa na ovome svetu nije uspevalo da ga omete u nastojanju da završi svoj popodnevni ručak. Nije imao nikakvu reakciju. I da je imao neko novo osećanje zbog nepristojnosti njegovog novog prijatelja to nije pokazivao. Ili je to jednostavno bilo nedozvoljeno za jednog Ruskog poglavara podzemlja. Bio je hladan kao led.

Dva minuta tišine.

Kada je Huan pomislio da ništa neće dopreti do tog gorostasnog čoveka, čak ni očigledna prevara koju je i sam detektiv predosetio, Igor podiže pogled ka njemu.

„Onaj mališan koji mi je doneo prokletinju koju tražiš, sada je verovatno ubijen i ostavljen negde u cevima kanalizacije ovoga grada. Pronačićeš to u sutrašnjima vestima ili će ti reći sama Anastasija. Ništa njima ne promakne.“

Nastavio je da jede…

Huan ga je i dalje posmatrao sa nešto širim zenicama i napetim vratom, a do pre par minuta mislio je da je spašen. Lagani zvuk kočnica prekide njegove uzburkane misli i naglo skrenu pogled ka crnoj limuzini koja se zaustavila preko puta njih.

Shvatio je da je to Mercedes gospodina za čijim stolom je sedeo. Mogao je da se opusti zbog tog olakšanja ali napetost je odbijala da se umiri. Njegov spasilac pojede i posledji komad piletine u svome tanjiru. Zgrabio je flašu votke i sa lakoćom otvorio ćep. Bila je to slika mehaničara koji je odvrtao maleni šraf sa smrknutim licem zbog te jedne proste prepreke. Sipao je piće u malenu čašicu a onda je ispio iz par gutljaja.

„Hajde. Ne volim da kasnim.“ Engleski sa Moskovskim akcentom. Nepogrešiv.

Ustao je sa stolice i krenuo da sakuplja mobilne telefone, ključeve ko zna čega i naravno, flaša votke.

„Oprostićeš mi ako te prvo pitam gde?“ Bio je ironično iskren Huan.

Igor mu uputi pogled razumevanja. Nije bilo lako detektivu i nevoljno se našao u nečemu iz čega verovatno neče izvući živu glavu. Nije mogao da mu pomogne. Negde u podsvesti želeo je, ali je realnost u kojoj su se nalazili bila surovija od mašte.

„Bolje bi ti bilo da ustaneš Huan De La Albatros ili ću zaista morati da ti slomim svaku malenu koščicu u tvome telu. Veruj mi moj auto je udobniji od alternative.“

To je bio pogled Antarktika.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s