Da li je hrana postala drugi seks?

 

Da, svi smo barem jednom u zivotu fotkali hranu koja se nalazila na stolu ispred nas i poslali je nekome. Ili smo je okačili ina Fejs, Instagram ili neku drugu socijalnu mrežu. Pomirimo se sa time da je to ušlo u  društevene normative i opšteprihvaćeni sistem.

Sve počinje ulaskom u neki „fensi“ restoran. Džep je pun love. Društvo. Sednete, poručite neku  skupu hranu, sačekate koji minut i wuala! Jelo je servirano. To remek delo, sa nekim sosevima, liščicama,  jednim gramom mesa, nalik  na umetničko delo! Da da! To se  fotografiše. Onda obavezno pošaljete nekome. Ili, još bolje, okačite na Instagram, da svi vide. Da svi vide sta vi upravo obedujete. Da svi vide, u kakvoj seksualnom činu vi zapravo uživate.

Naučnici su utvrdili da hrana  dvadeset i prvog veka u mozgu luči iste hormone kao kokain i heroin. Iste hormone koje   čovek ispušta tokom seksa?

Je li  hrana zapravo stvarno postala drugi seks?

Lanci brze hrane, jeftine i  tako dobre su postale jako česte kod nas. Ne jedemo više jer smo gladni. Jedemo da bismo jeli.

Razumem da je teško, pa odeš  do frižidera i  uzmeš celo pakovanje sladoleda i zabiješ kašiku. Hedonizam  nastupa, ali moramo imati granice. Samo što one blede, sve više i više.

14269347_1254644104566740_1457515690_n

          Jesmo li mi nimfomani? Seksualni robovi hrane, njene večne sluge?

        Svaki zalogaj. Taj slasan zalogaj, sočan i jako ukusan! Predobro, zar ne?

Kad znate da je vaš mozak preplavljen osećanjem izazvanim moćnim hemikalijama koje će posle nekog vremena iščeznuti, to vam može pomoći da vladate svojim post-koitalnim emocijama. Prihvatite da ste se prosto našli u zagrljaju prolazne hemijske romanse i pustite svoje genitalije s lanca. Zato ćete uvek hteti  još i još! Taj dobar osećaj, sličan  masturbaciji.

I kada bismo sve ovo sagledali iz ugla osobe koja ne jede hranu (?!), shvatićemo  da  mozda i zapravo hrana jeste postalo neka vrsta božanstva koja nas zasipa  euforijom i zadovoljstvom  po celom telu. Bukvalno.

Na kraju krajeva kad se sve sabere i oduzme , osuđeni smo da, ili upražnjavamo baš taj „seks“ i da budemo srećni. Ili da apstiniramo  i umremo.

 

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s