Festival epske fantastike u Domu omladine Beograda

Udruženje Mač i magija  u nedelju, 02.oktobra od 14 do 23h, organizuje Festival epske fantastike u Domu omladine Beograda.

Tokom Festivala biće održano pet tribina na kojima će se predstaviti nova dela naših autora fantastike, sa mnogobrojnim gostima. Pored toga, u organizaciji kluba iz Beograda C22 i kluba D20 iz Pančeva posetioci će moći da isprobaju brojne društvene igre na temu fantastike.

 

Tribina: EPSKA FANTASTIKA – PISCI I NjIHOVA DELA

„Ovo je prilika da predstavimo još neka imena fantastike i njihove značajne opuse, jer pored Tolkina i Martina, epska fantastika broji i druge značajne i zanimljive pisce“, kaže autor tribine Marko Miranović.  Među odabranim piscima naći će se Michael Moorcock , tvorac popularne hronologije o Elriku i Crnom Maču,Robert E. Howard poznatiji kao tvorac franšize o Konanu, Robin Hobb, pisac  dve sjajne triologije „Krv kraljeva“ i „Liveship Traders“, Bernard Cornwell, pisac istorijiskih knjiga koje naginju ka fantastici i Stiven Erickson kao predstavnik savremene epske fantastike.

Tribina: Promocija trilogije SEDAM MAČEVA Miloša Petkovića
Trilogiju čine „Tajna stare vodenice“, „Poljubac princeze Ildiko“ i najavljeni treći deo „Teslin vremeplov“. Razgovaraće se o srpskim i drugim vampirima, odnosno o motivu vampira u serijalu (Arnaut Pavle, Petar Blagojević, Sava Savanović, Eleonora fon Švarcenberg, Eržebet Batori). Pored autora Miloša Petkovića, govoriće još i Aca Seltik, kao i Ivan Drajzl koji će predstaviti roman „Vinča – Znamenje Bogova“. Uz ovu tribinu biće organizovan i poseban cosplay posvećen vampirima, a nagrade je obezbedila izdavačka kuca Portalibris.

Tribina: IGRA PRESTOLA POSLE 6. SEZONE  – „ŠTA DALjE?“ 

„U svetlu nove sezone mnoge stvari su razotkrivene, bitke dobijene, polako se slažu kockice, ali neka pitanja i dalje ostaju… Šesta sezona je uglavnom koristila građu iz prethodnih knjiga, ali, naravno, ima i novih detalja, pored brojnih izmena u odnosu na ponuđenu literaturu. Ova tribina je posvećena događajima i zanimljivostima koji su obeležili šestu sezonu, kao i najavama za sledeću, sedmu“, najavljuju autori tribine Lazar Dragojlović i Marko Miranović.

Tribina: Promocija debitantske knjige epske fantastike „IME VATRE“  Dimitrija Stevanovića

Publici će se predstaviti i naš vodeći autor kada je reč o vizuelnom aspektu fantastike Dušan Marković, autor brojnih crteža i covera u svetu heavy metal muzike. Ivan Branković predstaviće svoj roman koji uskoro izlazi iz štampe „Projekat Herkules“ koji je nastavak romana „Prometejev dnevnik“ u izdanju Portalibrisa.

Tribina: Predstavljanje nove izdavače kuće „Strahor“ na kojoj će govoriti Aleksandar Tešić, popularni autor fantastike

Cena ulaznice je 200 dinara.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s