Predavanje Zašto se niste ubili? u DKSG

Tim Pričajmo o tome (www.pricajmootome.rs) u saradnji sa Domom kulture Studentski grad organizuje predavanje „Zasto se niste ubili?“ 23.oktobra od 18h u Velikoj sali.

Psihoterapeut i psiholog Vladan Beara  razgovaraće sa posetocima o smislu i besmislu življenja savremenog čoveka, odnosno kako i zašto se upuštamo u potragu za smislom u životu, da li smisao dajemo ili ga nalazimo, sami stvaramo ili nam se nameće.

Egzistencijalna kriza, životna kriza, depresija, teška oboljenja, uslovi života, promene društvenih vrednosti mogu dovesti do preispitivanja smisla zivota. Veliki broj nas je u zivotu pomišljao da nema više smisla boriti se, truditi se, da su agonija i bol nepodnošljivi. U tim prelomnim periodima potrebno je naći smisao i svrhu uz novi pogled na stare stvari.

O samoubistvu se retko govori u našoj zemlji. Oktobar je mesec mentalnog zdravlja, a tim Pričajmo o tome  duboko veruje u značaj prevencije i rada na problemima.

„Mi ne ćutimo jer ćutanje može da ubije baš kao i reč i delo. Sa vama ćemo razgovarati o strahovima, o pitanjima, dilemama, iskustvima“, poručuju organizatori ovog predavanja.

Ulaz je slobodan.

Pričajmo o tome” je prvi projekat mladih, stručnih i entuzijastičnih ljudi koji su puni ideja, nasmejani i odlučni krenuli da se bave pitanjima i problemima u oblasti mentalnog zdravlja.  Cilj projekta je pružanje besplatne online psihološke pomoći studentima putem skajpa, mail-a, foruma na sajtu i bloga. Usluge savetovanja pružaju savetnici različitih terapijskih pravaca. U okviru projekta  organizuje se niz edukativnih predavanja sa različitim temama iz oblasti mentalnog zdravlja koje imaju za cilj razbijanje predrasuda o traženju psihološke pomoći, razbijanje predrasuda o korišćenju interneta, informisanje studenta o mogućnostima upotrebe savremenih sredstava komunikacije za zaštitu i unapređenje njihovog zdravlja i najvažnije, podizanje nivoa svesti studenata o značaju i načinima brige o mentalnom zdravlju. Online savetovanje je besplatno.

Više na: pricajmootome.rs

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s