supplicium

LEVIJATAN: „Misao izrečena je prevelika odgovornost za one koji nisu sigurni u šta veruju. Ta je misao bič u rukama đavolski nastrojene žene, u najdubljem mestu ispod Univerzuma, odakle ne može da se pobegne kada se jednom ode.

Te misli grade kameni predeo u kojem sediš na stolici od trnja dok čekaš apsurdnu presudu koju donose oni koji razumeju o čemu pričaš. A presuda je oduvek glasila „Neoprostivo!“.

Ko se drzne da siđe tamo gde se samo jednom odlazi, a nije siguran u svoj put, od mene ne dobija oprost, ne dobija drugu šansu niti mu ikada skinem lance.“

HAEL: „Tada počinje igra starija od vatre, najteža igra čoveku svojstvena. Tu igru ne umeju da prate oni koji sebe lažu – kvazi-altruisti, površne erudite, lažni moralisti i neispravni humanisti.

O toj su igri mnogi kroz vekove pisali, devet krugova ona ima. U tim krugovima sve je dozvoljeno, osim laganja. („Đavo tako kaže, a Đavo ne sme da laže!“)

Ko se usudi da osudi bilo šta što ne razume, biće kažnjen najtežom, najcrnjom, najčudnijom kaznom od svih na svetu, uzaludnom, ali još uvek prisutnom karikom – Dobrotom. Igra traje oduvek, trajaće zauvek i spremno čeka da se započne svake sekunde.“

LEVIJATAN: „Pravila određuje horda na crnim konjima, ispred sebe ruše život, iza njih ostaje samo Pobeda. Običan čovek tu ne može na izlaz računati, a predaja nije dozvoljena, belih zastava nema u igri devet krugova.

HAEL: „Zato, ne odlazi na mesta čija ne poznaješ pravila, ne govori stvari u koje ti srce ne veruje. Ništa u ovom delu Svemira nije do kraja oprostivo, već neukom i površnom srcu to tako deluje.“

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s