Književnost u kadru u Klubu 128

Novim ciklusom „Književnost u kadru“ Klub 128 otvara novu sezonu!

Klub 128 vas poziva da se u narednim mesecima pridružite na predavanjima u okviru njihovog novog ciklusa „Književnost u kadru“.

„Ciklus ima karakter uvodnika, u okviru kojeg ćemo, sa našim gostima, pokušati da pozovemo na ponovno promišljanje višestrukog odnosa ove dve umetnosti. U fokusu pažnje biće nam poređenje izražajnih mogućnosti književnog i filmskog medija, sa čijim se ozbiljnim teorijskim razmatranjima u filmskoj i književnoj teoriji posustaje poslednjih godina“, kažu organizatori.

14937192_619836161554164_8056937579964470212_n

Prvo predavanje u okviru ciklusa, pod nazivom „Dijalog sa ekranom: srpska književnost i film“, održaće se u četvrtak, 3. novembra, u 20h, u slušaonici 128 Filološkog fakulteta u Beogradu. Predavač dr Predrag Petrović govoriće o paralelama u razvoju književnosti i filma u XX veku.

Predrag Petrović rođen je 1975. u Užicu. Magistrirao je i doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde radi kao docent na predmetu Srpska književnost XX veka. Saradnik je Instituta za književnost i umetnost, i do sada je objavio knjige „Avangardni roman bez romana: poetika kratkog romana srpske avangarde“ (2008) „Otkrivanje totaliteta: romani Rastka Petrovića“ (2013) i „Između muzike i smrti. Ogledi o modernističkoj poeziji“ (2016).

Više na zvaničnom eventu.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s