Ubice moga oca

Moraš da gledaš ovu seriju, mnogo je dobra, i slični komentari poslednjih dana su me pomalo već smorili, ali hajde rekoh da pružim šansu, nisam gledao domaću seriju još od kad je prvi put emitovana “Vratiće se rode“.

I tako odgledam prve četiri epizode za nekoliko dana i ne oduševim se, naravno. Ali donekle razumem one koji su oduševljeni jer zaista gledajući našu produkciju poslednjih nekoliko godina i nema šta da se gleda. Široka publika kod nas oduvek najviše voli da gleda nešto domaće čak i kad su u pitanju kopije stranih serija, a ovaj put su se verovatno svi dodatno primili na nešto što nije kvazihumoristička serija.

To je otprilike i najveći kvalitet ove serije, što pokušava da uspostavi žanr kriminalističke serije u našoj tv produkciji. Naravno, ima tu dosta kopiranja stranih predložaka, pogotovo u vizuelnom pogledu.

Mnogi gledaoci hvale scenario kako je zanimljiv, ali ima i tu dosta mana. Prva i najveća mana su dijalozi koji su totalno predvidljivi i nezanimljivi, bez nekih replika koje bi ostale u pamćenju, kao da autori nikad nisu gledali „Homicide“ ili „True detective“ (mada je reditelj upravo ovu drugu pomenuo kao uzor?!), čija su glavna suština dobro napisani dijalozi.

3z-ktkpturbxy9hn2ewotvkodm4zgu5ywywodrjmwnjotg0n2yznmnhzi5wbmerkwlnayyaDalje, glumci, osim stare garde, Stanića, Glogovca i Mićanovića, koji mogu u svemu da se snađu ostali su nekako mlaki i neubedljivi(a možda je i to zbog slabo napisanog scenarija), Nataša Ninković često afektira i ne deluje prirodno. Glavni glumac Vuk Kostić ima uvek isti izraz lica, ali problem naše današnje glumačke scene je što osim njega i nema glumca koji bi mogao da glumi nekog čvrstog akcionog heroja ili detektiva, neće valjda Biković ili Bosiljčić? Nikad više mladih glumaca nismo imali, a nikad manji nije bio opseg uloga koje mogu da tumače, otprilike većina njih može da tumači samo same sebe. Onaj lik što glumi teniskog trenera je toliko bezličan, pitam se da nije ulogu dobio samo zbog tena? Od mlađih glumaca jedino je donekle ok ovaj što glumi partnera glavnog junaka.

Scene “žestokog seksa” između Belajca i Jelisavete Orašanin su privukle pažnju više što su mediji pisali o tome nego što su zaista žestoke. Na stranu to što svaki dan na ulici možete sresti privlačniju i lepšu devojku od ove glumice, koja izgleda kao ružnija bliznakinja Jelene Janković.

ngqktkqturbxy84oduyyzu4ngfhm2uwotc3nza1yzmzzju5yzfmmmizzs5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

No, seriju ću pogledati još koji put u nadi da će se neki stvari u scenariju i glumi popraviti. Valjda će ova serija pokazati neki novi put našoj tv produkciji, pa da uslede i neke bolje žanrovske serije u budućnosti.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s