Muzika za nedeljno popodne vol. 4: Nana

Priznajem, naziv grupe asocira na staru baku, pa ako vam nije do tzv. „Euro Rap“ muzike, naterajte si nanu da vam otpeva nešto umesto Nana Kwame Abrokwa, poznatijeg i kao Darkman.

Jedan od najzaslužnijih za formiranje osobenog stila hip-hopa, čiji naziv sam otkrio u prvoj rečenici, ovaj nemački reper i DJ, poreklom iz Gane, je 1997. godine objavio album pod nazivom, gle čuda „Nana“. Osim što su se hitovi neprekidno vrteli u ustanovama zatvorenog tipa, kakva je bila teretana kod Šelje, album je dostigao platinasto izdanje u Nemačkoj, a u većini zemalja Evrope se prodavao bolje od tadašnjih Eurodance stvari.

Kombinujući tzv. američki rep sa važećim Eurodance trendovima, Nana je za kratko uzdrmao već učaurenu muzičku scenu, ali i inspirisao druge umetnike da pođu njegovim stopama. Setimo se samo C-Block, 2 Ruff, Dusk & Dawn, Down Low… i podignimo čašu u čast nekim boljim vremenima za život i slobodne umetnike.

U jednom trenutku, spot za pesmu „Let It Rain“ je bio najskuplji muzički video do tada urađen na prostorima Evrope, a koštao je kao 150 novih golfova „dvojki“, odnosno oko milion ipo nemačkih maraka.

nana-darkman-2

Gore pomenuti album možete preslušati direktno sa našeg sajta, a ko je bildovao u svojim tinejdžerskim godinama, podsetiće se atmosfere iz pomenute teretane i beskrajnih pokušaja pravljenja bicepsa i tricepsa:

P.S. Lista pesama sadrži i naslove grupa koje sam pomenuo u tekstu…

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s