Kada je ptici u lošoj formi drug tada ni ona ne leti na jug

Noćas sam sanjala dve ptice koje više nisu mogle da lete. Bilo im je previše hladno u ovom gradu. U bilo kom gradu, a jug je tako daleko.

Držali smo ih u rukama i govorili im o danima leta u kojima se mamurluci od vina leče pivom i plivanjem, a ja čitam knjige o ostrvima na kojima se gaji duvan i niko ne zna šta je sneg. Tim pticama to i nije baš mnogo značilo, ali meni jeste.

U ovom gradu u kojem sanjam ptice koje više ne mogu da lete imam svoju malu utopiju. Jedemo pomorandže i so i uvek, uvek mislimo o onim ljudima zbog kojih se smejemo čak i u danima u kojima volimo da ćutimo i slušamo Džonija Keša.

Neko je davno pitao o čemu bismo snimili film. Sigurno o nama kako se volimo odavde pa sve do kraja sveta i ne znamo koja je čija čaša dok pričamo o tugama i o tome šta ćemo da radimo u Sarajevu, ili možda na moru, ili bi možda trebalo da odemo odavde pa sve do Engleske peške, čisto da tražimo 5 piva.

Baš ne volim kad ne mogu da dobijem sve što želim i kada me bude ptice koje više ne mogu da lete jer nekad je stvarno previše hladno.

Nekad se stvari same od sebe oboje u zelenu boju apsinta i ja sasvim razumem Van Goga kojem bi sigurno prijalo da živi sa mnom na plaži. Samo bismo malo pili i brojali zvezde dok ja u kišama tražim slike Beograda. Bilo bi baš dobro da Beograd ima more. Možda bismo se voleli i moja utopija ne bi sedela sama za šankom.

Možda neću moći da dobijem baš sve što želim i one moje ptice možda čak ni posle priča o danima leta nisu poletele, ali uvek mogu da pitam konobara, ako možda hoće, da snimimo film.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s