Promocija romana „U zoni“ Lamije Begagić u Beopolisu

U organizaciji knjižare Beopolis, 17. januara sa početkom u 19h, u holu Doma omladine, biće održana promocija dugo očekivanog romana prvenca sarajevske književnice Lamije Begagić „U zoni“, objavljenog u izdanju beogradske Fabrike knjiga, a u okviru programa  „Razgovori u knjižari“.

1526979_10151922734602851_859394076_n

„Razgovori u knjižari“ otpočeli u novembru prošle godine  promocijom knjige eseja Dejana Ilića „Škola za ‘petparačke’ priče“. Od tada, svakog drugog utorka u mesecu, u Beopolisu, koji se 1. oktobra, nakon šest godina, vratio u DOB, održavaju se razgovori o aktuelnoj književnoj produkciji, kao i o drugim važnim temama, čime ova knjižara zadržava kultni status među ljubiteljima dobre knjige. Kаko je jednom prilikom nаpisаo Dejаn Ilić,urednik izdavačke kuće Fabrika knjiga, Beopolis je „mesto koje možete doživeti i kаo pomаlo svoje“. „To znаči dа tu nа vаs ne gledаju kаo nа zаlutаlog posetiocа kome trebа uzeti novаc: u Beopolisu, vi ste osobа kojа učestvuje u zаjedničkom poduhvаtu očuvаnjа i rаzvijаnjа kulturnog, dаkle pristojnog životа u grаdu“, rekao je  tada Ilić.

15965964_10154505561802851_2850758610311148946_n.jpg

Dejan Ilić će, zajedno sa autorkom, govoriti o knjizi „U zoni“ na januarskim „Razgovorima u knjižari“.

„Nije tačno da sve srećne porodice liče jedna na drugu, jer je porodica iz romana “U zoni” srećna na jedan poseban način“, objašnjava izdavač u propratnom tekstu, dodajući da reč „porodica“ tek delimično ima veze sa krvnim srodstvom, od koga je, za njene članice, daleko važnija uzajamna bliskost. Nakon antologijske priče „Put u out“, reč je o još jednom prikazu ljubavne veze između dve devojke. 

Razgovor će moderirati Bojan Marjanović i Tijana Spasić.

slajder-lamija011-1000x500
Lamija Begagić (Zenica, 1980.) diplomirala je južnoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Autorka je dve zbirke kratkih priča: “Godišnjica mature” (Rende, 2005.) i “Jednosmjerno” (Fabrika knjiga, 2010.), te priručnika “Furam feminizam” namenjenog devojčicama u osnovnim školama, u koautorstvu s Marinom Veličković (Sarajevo, 2016.). Urednica je i pokretač magazina za predškolce i prvake “Kolibrić”, kao i članica redakcije magazina za pravednije obrazovanje “Školegijum”. Aktivno piše i za nekoliko časopisa i portala u regiji: Urban Magazin, Vox Feminae, lgbti.ba… Za svoj književni rad dobila je nekolicinu priznanja i nagrada, među kojima i nagradu Fondacije “Farah Tahirbegović”. Živi i piše na relaciji Sarajevo–Bratislava.
.

Pročitajte i: Razgovor sa Bojanom Marjanovićem o pesničkoj knjizi Između dva rata

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s