Festival novog britanskog filma u Beogradu

on

Na jedinstvenom međunarodnom festivalu posvećenom britanskom filmu  „PlayUK“, koji će se održati od 16. do 19. februara u Kulturnom centru Beograda, publika u šest gradova Zapadnog Balkana će moći da pogleda deset filmskih premijera britanskih autora koji su privukli pažnju na nekim od najvažnijih svetskih filmskih festivala. 

Festival će otvoriti „T2 Trainspotting„, nastavak jednog od kultnih britanskih filmova. Tokom četiri dana trajanja festivala, na hiljade ljubitelja filma biće u prilici da pogledaju neke od najboljih savremenih igranih i dokumentarnih filmova koji dolaze iz Velike Britanije.

trainspotting_2_trailer_teaser_tren_800x445.jpg

„PlayUK“ će istovremeno biti organizovan u šest gradova Zapadnog Balkana, pa će publika u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju  i Tirani u isto vreme moći da uživa u deset filmskih premijera – šireći ljubav prema britanskom filmu širom Zapadnog Balkana.

capital-2653_960_720.jpg
foto: pixabay

Zbog jakog uticaja koji ima na svakodnevni život, kao i na humor i način govora, britanski film je već decenijama jedinstveni fenomen savremene globalne kulture. Takav fenomen zaslužuje i poseban format. Tematski, „PlayUK“ ima mnogo slojeva, a u svetu dinamičnih promena u kom politika utiče na odnose širom planete, cilj je da se prikažu filmovi koji slave ljudsku izdržljivost i sposobnost da pronađemo prave odgovore i rešenja u teškim vremenima. Takođe, ukazaće se i na jak uticaj koji britanska muzika ima u našem regionu. Zbog toga će biti prikazani i filmovi o muzici, muzičkim bendovima, njihovoj zaostavštini i uticaju koji imaju na naše društvo.

 „PlayUK“ slavi film kao vid umetnosti, medij koji se lako prilagođava promenama koje sa sobom nose nove tehnologije. Film se stalno menja i pronalazi način da ujedini svoju publiku, a to je nešto što će „PlayUK“ nesumnjivo pokazati. Festval se organizuje u saradnji British Council-a, Britanske ambasade u Beogradu i Kulturnog centra Beograda.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s