Tribina Elementi detektivike u delima Harukija Murakamija

on

Tribina „Elementi detektivike u delima Harukija Murakamija“ održaće se 23. februara, od 19h, u Klubu-knjižari Magistrala, u Domu kulture Studentski grad. Učesnici su dr Dejan D. Milutinović i dr Vladislava Gordić-Petković, dok će moderator biti Ivan Damnjanović.

Učesnici ove tribine pristupiće Murakamijevom opusu  sa stanovišta teorije detektivike, nastojeći da na žanrovsko-teorijskom planu utemelje veze pisca sa matricama pop-kulture, nesumnjivo prisutnim u njegovim romanima. Usredsređujući se na Sputnika ljubav i trilogiju 1Q84, pokušaće da dovedu u vezu fantastične elemente u navedenim romanima sa Todorovljevim konceptom detektivike kao „realističke fantastike“, te da na taj način ukažu na žanrovsku višeslojnost Murakamijevog stvaralaštva.

Priočitajte i: Zašto treba postati čitalac Murakamijevih knjiga?

Ovo je druga po redu tribina u okvru seminara o fantastičnoj književnosti „Fantastika u fokusu“ ima za cilj da problemima žanrovske književnosti pristupi na stručan način, kritičkim aparatom kojim se proučavaoci služe pri analizi kanonskih dela, u želji da se ukaže na umetničke vrednosti marginalizovane i mejnstrim žanrovske književnosti, ali i pokrene na interaktivnu debatu.

dc506bf967693c5b9fc5a6c66435392a

Ulaz  je slobodan.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s