Beogradska revija svetskih stripova

on

Tribina pod nazivom Revija svetskih stripova bie održana u četvrtak, 23. februara 2017. u 19:00h, u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda, u organizaciji izdavačke kuće Darkwood i Dom omladine Beograda.

Na tribini učestvuju Vladimir Novaković, direktor izdavačke kuće Marketprint i Slobodan Jović, glavni urednik u izdavačkoj kući Darkwood i glavni urednik Stripoteke, a moderator je Milan Jovanović, član redakcije IK Darkwood i Stripoteke.

Stripoteka, sa svojom tradicijom od gotovo pola veka, drugi je najstariji strip-magazin u Evropi. Ova revija svetskih stripova, kako joj stoji u podnaslovu, svojevrsna je enciklopedija na čijim ćete stranicama naći gotovo sve relevantne stripove i dela svih značajnih autora kroz celu istoriju stripa. Uzimajući pomenuto u obzir, Stripoteka predstavlja kulturno blago ove zemlje koje treba brižno čuvati.

unnamed-1

Od prošle godine staranje o Stripoteci i njenom sadržaju na sebe je preuzela redakcija Izdavačke kuće Darkwood. Uređivanje Stripoteke predstavlja veliku čast i odgovornost jer koncepcija ovog prestižnog strip-magazina podrazumeva objavljivanje klasičnih dela svetskog stripa, ali i edukovanje novih čitalačkih naraštaja i upoznavanje domaće publike sa najboljim i najistaknutijim savremenim delima i autorima.

Ova tribina je uvod u ciklus razgovora i događaja na temu devete umetnosti, pod naslovom „Stripovi za sve!“, koje će Izdavačka kuća Darkwood u saradnji sa Domom omladine Beograda, priređivati od polovine marta u ovoj instituciji kulture.

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s