Bez buke: Ilija Ludvig u KC Rex

Koncert Ilije Ludviga zakazan je za večeras, 24.2. od 21h u KC Rex.

15972616_1824797921096049_6840206821428226451_o.png

Iz muzičke anonimnosti izronio je 2007. godine, pojavivši se na kompilaciji popdepresije „Jutro će promeniti sve?“

Ilija Ludvig je rođen 1976.godine u Beogradu, gde i danas živi i radi. Ilija  komponuje, svira i peva po sobama i osnovno vaspitanje mu nalaže da bude tih, ispod glasa, da ne uznemirava ukućane i komšije (ludvigove pesme su uznemiravajuće prirode – prim. prev). Baš zato će njegov nastup na „Bez buke“, uz pomoć prijatelja i u nedostatku žamora, moći na pravi način da dočara svu suptilnost i intimu muzike i pesme, koje je od kada je i Ilije. Ludviga, dakako. Ivan Lončarević iz PopDepresije zapisuje: “Ilija svira gitaru i peva, ima stand-up nastup tokom koncerta, izražava se i kroz pesme i vizuelno, angažovan je u borbi protiv svih nepravdi ovog sveta i voli da pokaže koliko mu je stalo do svakoga u auditorijumu. Ilija je pesnik i umetnik, zabavljač i muzičar. i Vudi Gatri i Skriming Džej Hokins i Bili Breg i Lu Rid, i Tusta i Arsen, i Sinan i Šaban. Ilija je Ludvig.”


Od ostalih zvaničnih izdanja, Ilija je zastupljen i na kompilaciji Pesme ispod pokrivača (2013) https://popdepression.bandcamp.com/album/pesme-ispod-pokriva-a i Jason Molina Tribute: Samo budi jednostavan/Just Be Simple (2014) https://popdepression.bandcamp.com/album/jason-molina-tribute-samo-budi-jednostavan-just-be-simple.

Muziku koju stvara, kako kaže, živi kao ono dolazeće, neostvareno prijateljstvo, strpljivo upisujući u nju pesme, kao dokument tog iščekivanja, odisejski trag istinske ljubavi. Reči koje pritom nastaju, nikada ne bivaju izgovorene. One su ili otpevane ili promrmljane. Njihovo značenje rezonuje, formirajući Ambivalens, prostorni ekvivalent sceni, u okviru kojega se ostvaruje jedna nova bliskost. Koliko se u tome uspeva, zavisi pre svega od potrebe da se etar održi živim. Ono nevidljivo. I o da! I od hrabrosti.

Karte po ceni od 300 dinara možete nabaviti u Kulturnom centru Rex svakog radnog dana od 11 do 17h, a na dan koncerta od 11 do 23h.


https://www.youtube.com/watch?v=FmhBsFt_zT4

Više na:
http://il.yillit.com/
https://www.facebook.com/ilija.ludvig.mjuz/

 

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s