„Introduction to Nordic Opera and Vocal Music“: Završni koncert u Galeriji KCB-a

Završni koncert radionice „Introduction to Nordic Opera and Vocal Music“ održaće se  31. marta sa početkom u 18 časova u galeriji Kulturnog Centra Beograda – ArtGet (Trg republike 5), u organizaciji kulturno-edukativne fondacije Operosa.

Radionica  Introduction to Nordic Opera and Vocal Music trajaće četiri dana i obuhvatiti edukaciju ENOA polaznika od strane švedskog dirigenta Jakoba Hultberga i finske pijanistkinje Sofije Wilkman istraživanjem dela autora kao što su, između ostalih, Hallstrom, Merikanto, Rosenberg, Langaard, Madetoja, Rutavaara, ali i savremeni i romantičarski lid kompozitora kao što su Grig, Nielsen, Stenhammar, Sibelius i Alfven.

„Okupili smo mlade talente, kao i eksperte iz sveta opere i klasične muzike iz cele Evrope  i odlučili da beogradskoj publici približimo ovu vrstu muzike kombinujući je sa kulturom nordijskih zemalja“, kaže Jovana Lutovac iz fondacije Operosa.

Završni koncert, kao glavni događaj, zaokružiće čitavu radionicu, a pored koncerta, program će činiti i Okrugli sto radionice gde će pevači  Ognjen Milivojša i Marko Ostojić preneti  svoja iskustva u vezi sa radom na operskim i horskim produkcijama u nordijskim zemljama.
Operosa je kulturno edukativna fondacija koja se bavi promocijom mladih talenata – operskih pevača i onih koji se bave klasičnom muzikom. Koncert  je organizovan u saradnji sa asocijacijom ENOA (Evropska mreža operskih akademija). Posetiće ga i delegacija Ambasade Finske, a uvodni govor održaće zamenica ambasadora, gospođa Paivi Alatalo.
Ulaz je slobodan.

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s