Noć za Koena Vol.2: Zbog velikog interesovanja ponovo u Poletu!

Muzičko–poetsko veče posvećeno Lenardu Koenu će se, zbog velikog interesovanja nakon novembarskog programa u njegovu čast, održati ponovo u Galeriji „Polet“, u četvrtak, 20. aprila od 20 sati.

Omažom Koenu beogradski umetnici će, kroz simbiozu poezije i muzike, predstaviti stvaralaštvo jednog od najcenjenijih i najznačajnijih stvaralaca svetske scene. Poetski deo večeri otvoriće Vladislav Bajac, pisac i direktor izdavačke kuće Geopoetika, ali i prevodilac i izdavač Koenovih književnih dela i njegov veliki lični prijatelj.

Izborom najpoznatijih Koenovih pesama iz dve zbirke prevedene na srpski jezik – “Snaga robova” i “Napredovanje stila”, ali i iz zbirke “Book of Longing”, biće prikazana njegova uspešna karijera pesnika i romanopisca koju je izgradio i pre nego što je počeo da se bavi muzikom. Poeziju će čitati Tijana Parezanović, Mladen Sovilj, Hanna Gadomski, Siniša Stojanović, Teodora Trajić i Aleksandar Todorov.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Muzički omaž prirediće beogradski muzičari Milutin Mita Jovančić i Dejan Hasečić Hasa (Čovek Vuk), Nikola Krstić (Cave Dogs), Luna Škopelja, Igor Horozović Rogi, Jelena Gavrilović i Pavle Pavičić koji će izvesti kultne hitove najpoznatijeg pesnika među muzičarima.

Ulaz je slobodan.

foto: Tatjana Borak

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s