Najlepšoj II

Prvi deo priče pročitajte ovde: Najlepšoj I

Plan je bio da im tek nakon vikenda saopšti gde je zaista. Naravno, ne baš gde je stvarno, reći će im da je otišla na humanitarni rad u Afriku, dok će zapravo biti u Kijevu i čekati Marka, ali želela je tek tada da obelodani klošarima da je nema, da ih je napustila, otišla zauvek. Nije izdržala. Čim je David nazvao, u sredu, sa tim idiotskim pitanjem „ Šta da kuvam?“ pukla je i prodrala se: “Boli me uvo! Otišla sam, idiote, više me nikad nećeš videti! Smeće! Jebi se!“ David, naravno, nije shvatio ozbiljno. Našalio se na svoj glupi, prostački način. „ Ok,  znači mogu komotno grašak, ne računam te za tanjir?“ Taman se zaukala sa urlanjem kad se veza jednostavno prekinula. Zaboravila je na roming. Istini za volju, nije ni pomislila na roming.

Generalno, Marina nije baš previše razmišljala o tim prizemnim stvarima.  Praktično je nije interersovalo. Uvek je bila iznad toga. Iznad Davida i njegovog „intelektualnog“ sveta, iznad nezahvalnih balavica koje je rodila i othranila, iznad sredine koja je nikad nije razumela, nikad nije dosezala do njenih sfera. Sada je ostala nedorečena. Sve zbog glupog rominga i telefona. Pored toga, kao uz vraga, Marko je kasnio. Javio je da ga je bivša zadržala, ali rešiće ubrzo sve, u njihovu korist, još samo malo, evo ga, samo što nije. Vredan je čekanja. I tih pišljivih 2000 evra koje mu je odmah poslala. Znala je da je to za njih, da sve što radi radi zbog nje da je to malo ulaganje u budućnost, njihovu budućnost. Fantastičnu budućnost!

Pomisao na to ju je malo smirila, odgurnula bes na stranu i ustupila mesto za nešto drugo. Nestrpljenje se pretvorilo u napaljenost, dosada u glad. Marka nije bilo, a hrana nije dolazila u obzir. U poslednje vreme kilogrami su se gomilali sami od sebe, protivno svakoj logici, potpuno nazavisno od onoga šta je jela. Ono što jedeš kad te niko ne vidi se ne računa, to svako zna. Tanja je jednom pomenula kako bi bilo dobro proveriti hormonalno stanje i pripaziti na stres. Glupača! Marina se nikada nije nervirala, uvek je bila iznad toga, u astralnom svetu, svetu koji je za budale kao što je Tanja bio nepoznanica. Nedostupna polja!  Hormoni ne mogu imati veze sa time, to su sve naučnička naklapanja. Marina je znala bolje! Balans između čakri joj je bio poremećen zbog odluke da ne živi život po svome. David je za sve kriv. Nametnuo joj je porodicu i nepotrebnu brigu za sve osim  nje same. Namerno, jer je osetio njenu moć i plašio je se, bio je zavidan. Bednik! Ali sada je dosta toga! Od sada, najvažnija je upravo ona. Samopouzdanje ju je obuzimalo, kao demon, gutalo. Zgrabila je torbu i odjezdila iz hotela u kome je odsela, u grad, počastiti sebe novim krpicama. Izabraće najskuplje!  Ona to zaslužuje! Kao u onoj reklami. Kupiće sebi i to.

Ispostavilo se da je šoping u Kijevu bio veći izazov nego što je mislila. Jezik nije poznavala,. Engleski, kako se baš tada se ispostavilo, takođe ne. Uložila je napor da je situacija ne frustrira, objasnila je samoj sebi da nikako nije glupa ni neuka, prodavačice su bile retardirane i bezobrazne, morale bi znati više. To im je, na kraju krajeva, posao. Da budu uslužne! Njoj! Upornost i novac rešavaju sve!

860ba0684f597c88c28effabd9062bb0

Na koncu je ipak, pomoću svojih veština, završila uspešno ono šta je naumila. Kupila je prekrasnu zlatnu haljinu, doduše, dva broja manju, ali ionako će smršati, sto posto, sada kada ponovo može biti ono što zapravo jeste. Tu je još i košulja na ruže, idealna za njene još uvek čvrste četvorke, lakovane baletaNke na mašnu, magične farmerke univerzalne veličine u kojima svako izgleda fantastično i koje zapravo uopšte nisu farmerke, ali su napravljene od nekog elastičnog materijala dezena koji uverljivo dočarava džins, zatim „Opium“, skoro kao original, i crveni, čipkani donji veš.

Zadovoljno je sedela sa plenom na terasi hotela i cevčila koktel. S konobarima je bilo lako, pokažeš prstom u ono što ti na meniju izgleda najprimamljivije ( ili najskuplje), a i to je sorta koje bolje razume jezik love nego bilo koji drugi. Bacila je pogled na telefon, pomalo izenanađena (nikad ne iznervirana ili razočarana) što nikakvog poziva nije bilo. Nemoguće da David ne pokušava da je se dočepa! Roming je, opet, zaboravila. Mladić za susednim stolom ju je posmatrao. Uhvatio je njen pogled, nasmešio se, šarmantno, ustao i krenuo. Sigurno prema njoj! Još uvek je umela, još uvek ju je magija htela. Znala je da je i pored kilograma i godina neodoljiva. Zamahnula je kosom, uputila mu fatalan pogled i čekala. Došao je do šanka, nešto razgovarao sa konobarom, bacajući pogled u njenom pravcu, smešeći se, pokazujući bele, savršene očnjake. Razgovarali su  o njoj.  Bez sumnje! Marina je dobro poznavala govor tela. Koketno, prekrstila je punašne, ali dosta dobre noge, ispravila se i isturila glavno oružje. Mali je bio odmah pečen, nije imao nikave šanse, ona je čista desetka i to znala, dakle, klinac će sigurno noćas završiti u njenom krevetu. U njoj. I jeste.

Bilo je fantastično, probudio je onu zaspalu lavicu u njoj. Dao joj sve ono što joj je David godinama uskrćivao, poricao. Momak ju je obožavao. Jebala ga je kao sukuba, uzimavši sve, halapljivo, divljački, sutra je nije zanimalo. Zaspali su potpuno iscrpljeni, negde pred zoru. Kad je ustala, dan je uveliko trajao. Momka nije ni bilo, baš kao ni njenog novčanika. Sigurno je otišao po neku klopu. Umirala je od gladi. Osećala se sveže i novo, te nije bilo neke potrebe za tuširanjem. Valjaće se malo po krevetu dok frajer ne dođe. Sa doručkom i kafom.  Jedva je čekala novu rundu, kao i on, bila je potpuno uverena.f2103bfa14cf36e5a6db7253337a88d0

Veče se prišunjalo neprimetno iako je vreme odmicalo neizdrživo sporo. Mali se, čini se, negde zadržao, pa se odlučila za hotelsku večeru. Račune će ionako platiti kasnije. Možda i zbriše, kad Marko dođe.  Dopadao joj se ovaj novi, avanturistički život. Dopadao joj se Kijev. Dopadala se sebi. Naručila je nešto, ispostavilo se, bareni losos sa nekom travom. I votku. Noć je pružila zadovoljstvo premda je mladić od juče ispario. Možda mu se nešto dogodilo, prošlo joj je kroz glavu, ali samo kao misao, ne kao briga. Sutra ionako dolazi Marko.

Zašto David ne paniči?  Garant je odmah potrčao u krilo one kurve. Proveriće to čim  Marko dođe i donese laptop. Užasno joj je nedostajao. Laptop, ne Marko, Marka je tek trebalo da sretne. Još malo. Zaista, „Kad će taj petak?“ pevušila je u sebi uživajući u letnjoj večeri na hotelskoj terasi dok se četvrtak vukao kraju.

foto: Pinterest

 

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s