Berlin u Beogradu: Najpoznatiji rezidenti Berghain-a na Kalemegdanu!

Najpoznatiji svetski klub, berlinski Berghain i njihova izdavačka kuća Ostgut Ton, 9. juna se vraćaju u Beograd, i to u rov ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u okviru trećeg izdanja iz serijala žurki koje tradicionalno jednom godišnje rade sa našom organizacijom Apgrade. Posle Marcela Dettmanna, vreme je i za najveći simbol berlinske scene, a to je nesumnjivo Ben Klock! Poput prethodna dva izdanja, i ovog puta Berghain šalje i rezidente koji trenutno imaju najsvežiji zvuk i aktuelna izdanja – Somewhen i Tobias. Interesovanje za Ostgut Ton noći uvek je izuzetno jer na njih dolaze klaberi iz celog regiona, a ulaznice po prvoj ceni od 890 dinara, već se prodaju na svim blagajnama Gigstixa i Eventima.

18121415_2018410565112786_5214123463669995417_o.jpg
Ben Klock je apsolutno unikatan na svetskoj DJ sceni. Njegova predanost profesiji gotovo je fanatična, a perfekcija u miksu ravna tehničkoj disciplini vrhunskog pijaniste. Takvu radnu etiku jedino nadilazi njegova strast prema muzici kojoj se neretko u Berghainu prepuštao u setovima za koje ni maraton nije adekvatan opis. Takva predanost Klocku je donela i neophodnu muzičku širinu da 2015. godine u punokrvnom techno setu osvoji ultimativnu DJ nagradu BBC’s Essential Mix of the Year! U proteklih nekoliko godina Klock je u samom vrhu svih anketa publike, a i njegova samostalna izdavačka kuća Klockworks izuzetno je cenjena. Upravo ovog vikenda predstaviće svoj zvuk u najvećem londonskom klubu Printworks gde će za 5.000 najbržih fanova održati prvi događaj iz „Photon“ serijala. U događaju visoke produkcije, koji je najavljen kao „višečulno iskustvo“, Klock će ugostiti svoje kolege kao što su Marcel Dettmann, Luke Slater, Dax J i Etapp Kyle.

SOMEWHEN.jpg

Pored svog vodećeg, Berghain u Beograd šalje i dvojicu trenutno veoma aktuelnih rezidenata. Tobias Freund je dobro poznato ime berlinske avangarde, a njegovo ime seže sve do post-punk perioda iz 80-ih i kultnog benda Sieg Über Die Sonne čiji je osnivač. Vrsni studijski inženjer i tehno vedeta hrama na raskrsnici Krojcberga i Fridrihšajna, na Kalemegdan dolazi u „live“ izdanju da predstavi svoj novi, treći album za Ostgut Ton „Eyes in the Center“. Nakon što su nam prošle godine predstavili Kobosila, i ove godine imaćemo dokaz da je njihova nova generacija sposobna da sama iznese celu deceniju pred najpoznatijim klubom na planeti – stiže nam Somewhen koji je ove godine krenuo u pohod na najveće festivale i klubove sa ciljem da svoj futuristički tehno učini novim Ostgut standardom.

klock-dettmann-sound-of-berlin.jpg

Apgrade je u samo dve protekle sezone u Beograd doveo gotovo sve vodeće izvođače elektronske scene kao što su to Sven Väth, Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Tale of Us, Marcel Dettmann, Chris Liebing ili Loco Dice, ali i prave ikone svetske scene među kojima su i Miss Kittin, Function, Agoria, Efdemin, Mathew Jonson, Terrence Fixmer, Mike Huckaby i Steve Bug. Na Apgrade događajima predstavljene su i neke od novih zvezda kao što su Recondite, Sebastian Mullaert, Fabio Florido, Valentin Stip, Dave Harrington, Julian Jeweil i Caleb Calloway, a domaću podršku pružali su Marko Nastić, Tijana T, Vladimir Ivković, Marko Milosavljević, Kristijan Molnar, Filip Xavi, Schwabe, Monosaccharide, Alexandar Ivković, te rezidenti Gordan Paunović i Vlada Janjić.

Pročitajte i: Guy Gerber pod otvorenim nebom pokreće treću Apgrade sezonu!

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s