Noć za Keruaka u Poletu

Veče posvećeno američkom književniku Džeku Keruaku, jednom od osnivača bitničkog pokreta, održaće se 15. Juna od 20h u Galeriji Polet (Cetinjska 15).

Pored odlomaka iz najpoznatijeg romana „Na putu“ (On the Road, 1957), kultnog dela mladalačke pobune, čitaće se i delovi ostvarenja „Darma lutalice“ (The Dharma Bums, 1958), „Satori u Parizu“ (Satori in Paris, 1960), „Izabrana pisma“ Keruaka i Ginzberga, kao i izbor njegove poezije i tekstova iz najnovijeg broja časopisa za književnost, umetnost i kulturu „Gradac“. Izbor iz stvaralaštva „kralja bitnika“ čitaće Ivan Tomić, Zinaida Dedakin, Ivan Komarov, Aleksandar Todorov, Ivan Marinković i Aleksandar Božović, uz pratnju saksofoniste Srđana iz sastava Rain Dogs, koji će džez zvukom oblikovati Kerukakov jedinstveni glas, koji je, odbacajući tradicionalne vrednosti i tragajući za oslobođenjem od društvenih konvencija, tako snažno uticao na kontrakulturu.

img_0089

U nastavku večeri slušaćemo rokenrol inspirisan Keruakom. Morphine, Bob Dylan, Van Morrison, The Doors, Tom Waits, King Crimson, Kevn Kinney samo su neki od onih čije su pesme povezane sa Keruakovim stvaralaštvom.

Krenimo na put!

Ulaz je slobodan!

Više informacija potražite na zvaničnom eventu

Advertisements

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s