U životu je uvek bilo nekako

on

Mesec je padao na ulice kao najsitnija prašina na svetu. Zemlja je stala da bi noć duže trajala. Ipak, kada je svanulo, sunce je odnelo pijane snove.

Proći će sve što umara i sve što raduje. Uvenuće neko cveće i negde će biti topla zima. Umiraće zvezde i rađaće se nove. Sve će biti u redu, a možda i neće. Uvek je tako.

Konobar sipa pivo, psi lutaju, pijani ćemo lakše zaspati. Bolje ćemo se razumeti. Pričati. Ćutati. Doći će jutro. Doći će noć. I sve ćemo ponoviti.

Nekad se nešto dogodi i sve traje predugo. Previše je ljudi, sunca, kiše, reči i tišine. Nekad svega treba samo malo više.

Još jedan fajront, konobar se ljuti, psi nas prate kući. Treba započeti nešto novo u ovoj kafanskoj državi. Pa makar i život. Još jedan od bezbroj. Bili smo ptice, sada smo ljudi, bićemo reke, mora ili neka druga beskrajna voda. Tišina. Ništa.

I sve će isto biti. Od početka vremena do kraja. I ponovo.

Razdaljina između dve tačke je beskonačna. Čak iako su dve tačke jedna do druge..kao sada. Vreme i prostor se mogu deliti zauvek. I ponovo. I ponovo. I ponovo. Isto kao i ljudi. Isto kao i život.

Nešto se čeka. Nešto dolazi prerano. Ipak je u redu.

Kada sve deluje prebrzo, presporo, u redu je. Kao muzika sve ima svoj tempo. Kao ljudi koji zajedno piju. Kao pesma. Možda smo pesma.

Psi laju na zvezde, mi ih obaramo, konobar broji bakšiš.

Neko će ići da kupi pivo. Možda i cigare. Nekome previše nedostaju snovi. Otići će da spava. Neko će ćutati. Neko nikada neće prestati da govori. Svi smo potrebni da bi zemlja stala. Da bi noć duže trajala.

Ipak, kada svane, sunce će odneti pijane snove.

Nikakav odlazak, početak, kraj.

Mesec je padao na ulice kao najsitnija prašina na svetu.

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s