Polet na Morphine-u: Let’s take a trip together!

U četvrtak 20. jula u 20 časova će u Galeriji Polet biti održana projekcija filma Cure for Pain: Mark Sandman story, a zatim će Cetinjsku potopiti zvuci dubokog basa i bariton saksa – Morphine, Treat Her Right, A.K.A.C.O.D, Bourbon Princess, Twineman i ostali dalji i bliži rođaci velikog Mark Sandman-a.

Let’s take a trip together!

Bili jednom jedni crveni tragovi ženskog ruža na cigareti koja je svoj život dogorevala u tankim prstima misteriozne dame u crnoj haljini u jednom noćnom baru u Bostonu.

Jedno od onih mesta do kog se sumnjivi tipovi dovlače na kraju, tražeći utočište u poslednjoj kavgi kad im zatvore sva ostala vrata. Tamo gde bi Keruak pijanim psećim očima prepisivao svoju poeziju iz slatkog mraka pre nego što ga devojka povuče za rukav i odvuče u toalet dok Čarli Parker briše znoj sa čela posle prve “tezge“ .
Tresnula je cigaretu o ivicu piksle i mrtvi delovi pali su na gomilu pepela, ostavljajući je da lagano gori, dok se kroz gust dim probijao prvi takt pesme I think she likes me benda Treat her right, predvođenog tipom za jednožičanim basom i slajdom na jednom prstu. Eksperimentalna bluz stvar u ritmu koji podseća na topot ženskih štikli koje se graciozno spuštaju stepenicama jeftinog hotela dok iz mračnog hodnika odzvanja zvuk bas gitare propraćen dvobojem usne harmonike i vokala koji nas polako uvodi u priču zvanu Morphine.

Shodno samom jazz ambijentu, i tekstovi su prožeti beat kulturom. Kroz pesme se reinkarniraju boemske noći alkoholom, prolazne romanse, vagabundo priče iz sokaka i prave ljubavne ode. Erotski ozvučena vrhunska poezija na kojoj bi pozavidela mnoga velika pera.

Ulaz je slobodan!
Čekamo vas u Poletu!

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s