Katarzično veče sa Devinom Townsendom!

Umetnost, kao i jedna od njenih formi – muzika, nastala je kad i sam čovek i kroz vekove se razvijala i menjala zajedno sa njim. Nekada se pojam katarze kao emotivnog i duhovnog pročišćenja uz uzvišenu umetnost, dovodio u vezu sa tragedijom , a danas sa metal koncertima. Ova energična dešavanja ne predstavljaju samo bujicu adrenalina, već i emocija i što je najbitnije, zajedničkog uživanja i prepuštanja muzici sa svim ostalim ljudim u publici. Upravo sam to videla i doživela na koncertu Devina Townsenda u DOB-u.

IMG_20170818_111446_795.jpg
foto: Teodora Trajić

Ovaj vrsni umetnik, zajedno sa svojim bendom, obojio je noć čarobnim tonovima, koji hipnotišu i odvode u neku sasvim novu dimenziju. On ume da kaže da je njegova muzika poput sveta noćnih mora obloženih šećerom i ta dimenzija, zaista, jeste podsećala na to.

IMG_20170815_234800_119.jpg
foto: Teodora Trajić

Celokupno veče je bilo ispunjeno odličnim i jedinstvenim performansom. Devin, koji je pravi virtuoz i čije se vokalne i sviračke sposobnosti ne dovode u pitanje, pokazao se kao odličan glumac i zabavljač. Pesmama nisu prethodile tipične, kliše najave, već zanimljive i jako duhovite priče. Kod njega se moglo videti da svaki ton koji odsvira on proživljava, a u isto vreme i savršeno prezentuje publici što je i bio razlog tako odličnog odgovora ljudi na njegov nastup. Ovacije i aplauzi, naravno, nisu izostajali.

Specijalni gost večeri, norveški sastav Fight the Fight, bio je dobar ,,warm up“ za ovaj spektakl. Momci koji nisu nastupali pred punom salom, zaista su se trudili da ostave dobar utisak. Energičan nastup uz melodiju modernog metala naterao je publiku da se pokrene i uživa u ovom bendu. Posebno je bila interesantna mimika njihovog frontmena tokom nastupa, zbog koje je bilo teško odvojiti pogled sa bine.

IMG_20170816_085126_031
Foto: Teodora Trajić

Veče obeleženo jedinstvenom muzikom, katarzom i publikom koja je reagovala u nekim trenucima kao jedno, biće, zasigurno, upamćeno od strane svakog pojedinca koji je bio deo ovog spektakla.

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s