Povratak izgubljenom raju!

Petak  trinaesti, za sve obožavatelje teškog, masivnog, punog metal zvuka koji su veče proveli u DOB-u, nije bio nesrećan dan, zasigurno. Sinistro, Pallbearer i Paradise lost doneli su svoju melodiju koja hipnotiše, baca u trans, priča svoju priču i odvodi u neku drugu dimenziju, koja može zaličiti na izgubljeni raj.

dsc_3015.jpg
Foto by: Mina Mustajbašić – Pile žuto

Priču je otpočeo bend Sinistro. Portugalski sastav koji je nastupao pred ne tako punom salom, istakao se svojom jednistvenošću. Performans u kome su doom i sludge tonovi u savršenoj harmoniji sa autentičnom naracijom, fenomenalnom mimikom, pokretima, čak i na momente grotesknim izrazom lica pevačice Patricije, privukao je pažnju. Pored upečatljivog performansa  bend se može pohvaliti teatralnim pesmama zanimljive strukture i dinamike.

DSC_2976
Foto by: Mina Mustajbašić – Pile žuto

Posle kraće pauze, priča se nastavlja, na binu je izašao bend Pallbearer. Momci su uvežbani, skoncentrisani na sviranje  i odlično vladaju materijom. Nastup im je bio sveden, jednostavan i skroman, ali se videlo da su voljni da pokažu ono što umeju. Dok su izvodili svoje kompozicije koje su jako duge, polako su tonuli sve dublje i dublje u melodiju. Gubeći se u toj dimenziji bili su fokusirani samo na sviranje. Videlo se da je publika vec bila upoznata sa njihovim radom, tako da ovacije i aplauzi nisu izostali.

 

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Trenutak, konačnog pojavljivanja engleskog sastava Paradise Lost, bio je kulminacija cele ove doom/sludge priče. Tokom svoje duge karijere oni su eksperimentisali, menjali žanrove, afinitete i u svakom se jako dobro snašli . Kretali su se od death, doom, gothic metala, do elektronike da bi se ponovo vratil počecima. Tako da je i njihova set-lista bila raznovrsna i što se kaže, za svakog je tu bilo po nešto.

DSC_3509
Foto by:Mina Mustajbašić – Pile žuto

Uz ogromno oduševljenje publike, bend je započeo svoj nastup pesmom Gods of Ancient sa poslednjeg albuma Medusa, koji je nihilistički nastrojen. Melanholija uz doom metal tonove se širila Domom Omladine. Pesme su se nizale, prošetali su nas kroz čitav njihov opus. Za mnoge je to prošlo poput trena jer su ,prosto, bili  opijeni muzikom ovog sastava. Performans je bio jako jednostavan, pomalo hladan, sa komunikacijom koja je bila uzdržana i odmerena ,čisto da se najavi naredna pesma, ali to je manir benda koji se savršeno uklapa uz njihovo stvaralaštvo.

DSC_3439
Foto by: Mina Mustajbašić – Pile žuto

Tačku na celu ovu priču, Paradise Lost  je stavio pesmom The Last Time. Pozdravili su nas, ostavili da sumiramo utiske i da još jednom razmislimo o izgubljenom raju i o tome da li ga uopšte treba pronaći.

dsc_3518.jpg
Foto by: Mina Mustajbašić – Pile žuto

Ostale fotografije možete pogledati ovde.

 

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s