Došla si

Došla si na oblaku velike bele košulje, prolepršala mi po iznamljenom i dalje studentskom stanu. Odma’ si se dohvatila knjige – Koča Popović, Beleške uz ratovanje. Lako upadam u trans kada pričam o onome što volim, a počeo sam da pričam o Koči. Slušala si, listala stranice, pokazivao sam ti i slike.

Krenuo sam potom o nadrealizmu, Sorboni, Španiji. Postavljala si podpitanja i potvrđivala gledajućime od dole, preko prebubrelih jagodica i sjajnih okvira tvojih štreberskih naočara. Izdizala si čelo i mekanim kopljima dobrote gledala me pravo u oči, utopio sam se u dubinama tih kopalja i nisam ni pokušavao da isplivam. Ne znam da l’ si gledala mene ili Koču ili nadrealizam. Nadam se da si mene, bole me kurac baš i za Koču i za nadrealiste, oni su samo tu da popune vreme dok ti ne dođeš.

Jebenog vremena do tvog dolaska bilo je i previše. Kao kudravo ciganče kunem svaki prošli dan koji je prošao bez tebe. Sećam se putovanja, događaja, večeri, šetnji, dosada, plača, svadbi, sahrana i sve ih mrzim jer ti nisi bila tu. Živela si pored, odmah do mene nekim svojim životom u kome je falilo jedno veliko Ja.

Škrinja, kopirnica, Slavija, Vračar, fakultet, Beograd, Zagreb, svet, kosmos – sve su to mesta u kojima smo se mogli sresti ali je onaj majmun gore odlučio da promeša drugačije karte. Sad su karte u našim rukama i njemu ostaje da odjebe i da se sa nekim drugim tako majmuniše.

Ne moram dalje ništa da ti pišem, znaš i sama: bacio sam te u kuhinju ispod Marlija i divljački ljubio, grizao, grebao, stiskao i voleo.
Nećeš više tako dolaziti, neću te ni primiti. Moraš stalno biti tu.

P.S. Znam da taj majmun gore drži još tu jednu kartu i da moramo da se strpimo. Svako tvoje noćenje na mom operisanom ramenu prekaljenog borca pomoćiće mi da izdržim jer bi u protivnom bio prvi posle Jakova koji se s njim porv’o. Veruj mi, popio bi ipon i onda bi Ja njega imenovao – majmun.

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s