Logos

Posustajem, znaš. Nemam reči. Tanko je reći – volim te. Nedovoljno. Nedostojno. Pa i nepristojno za ono što imamo i što među nama vri dok se gledamo, dok se dodirujemo, dok postojimo jedni u drugom.
Nema reči. Nigde. Fali. A toliki silni debeli rečnici čame na tolikim policama i u njima – ništa. Silni naučnici, pisci, jebivetri uzdignutih noseva svašta znaju i sa govornica razglabaju puku, a nema reči ljudi! Nema reči!
Verovatno je tako i bolje, jer da ima rekao bih je. Ponovio bi’ nekoliko puta i šta onda? Ne bi’ ovo pisao sigurno. Možda bi’ samo zapisao tu reč, sto puta.
Baš zato što nema reči svedočimo o njoj, ispisujemo tajna slove njene dubine, njenih ponora svetlosti u kojem plivamo zajedno držeći se za ruke i svakim dodirom, pogledom, pomislom živimo tu reč, to ne-biće svih bića, taj pupak sveta, logos, ishodište svih naših duša, spiralna kolotečina raspukle magme koja nas obavija i veže mekanim lancima sreće koje sami pletemo oko nas i koji iznad nas landaraju i fijuču gde je svima jasno na prvi pogled da nismo samo kolege, da se dvoje ne mogu gledati tako, dodirnuti u Akademiji nauka u prolazu: da eksplodira, da se promole pucnji musketa ljubavi oko nas i kasetni meci nežnosti rasteraju sve, da se izlije orkan unaokolko i potopi svet, da se oglase artiljeriske salve i proglase kraj vremena, da je svima jasno ko smo, šta smo i šta je među nama!
Među nama je To, što nema reči, za šta je reč „volim te“ tanka. Pokušaću prazninom pa je možda nekad zajedno smislimo i dopišemo. Možda i neko drugi zna pa ga molim da dopiše, evo ovde:

                                                             

 

 

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s