O nama

Blog nastao kao fiks ideja grupe ljudi koje povezuje zajednička ljubav ka knjigama, stripovima, filmovima i košarci, neko vreme hostovan na besplatnom WordPress-u, potom za male prešao na pravi domen, od kada doživljava pravi boom, a autori posrću u borbi sa popularnošću i izazovima koji je prate.

Verujemo da pisanjem ovog bloga nećemo postati poznati i uticajni, da nam neki klinac za par godina ne bi rekao “izdali ste hard core“, što naravno nije tačno, jer već vidimo sebe kako na Blogosferi objašnjavamo Istoku i Amicu gde su, u stvari, pogrešili, dok ispijamo „mohito“ za govornicom, a oni žicaju kintu za kotizaciju.

P.S. Vratili smo se na besplatni hosting. Toliko o parama i planetarnoj popularnosti.

Za vaše dobro mentalno zdravlje, pored ostalih, najviše su zaslužni:


2016-20-9-18-49-48Jelena Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti, poznata po britkom jeziku i vešto vođenim intervjuima, u ovoj ekipi ima ulogu kao Ester iz domaćeg filma Bal na vodi. Stalni saradnik Adria Dailly magazina, sa bogatim iskustvom u radu u drugim medijima, Jelena je brzo preuzela vodeću ulogu i kontinuirano pokreće ostale članove na akciju. U stalnoj potrazi za novim i provokativnim temama, koje će razbiti ustaljene norme ponašanja i razmišljanja, nagrađivana aktivistkinja ne prestaje da pomera granice i postavlja više ciljeve. Pored intervjua, zadužena je za prikaze poetskih i proznih dela, dok njena umetnička crta do izražaja dolazi i u recenzijama najnovijih dešavanja iz sveta mode.


2016-20-9-18-45-20

Veran Mijatović alias Fidel Bogohulski, profesor srpskog jezika i jedan od osnivača Narodnog pokreta Penzosi, subkulturne grupe koja pod plaštom igranja košarke na lokalnom terenčetu vodi grčevitu borbu za oslobođenje Tamnave od vekovnog srpskog ropstva. Glavni strateg Bitke za Stubline i Obrenovac, neuspešni pevač imaginarne pank grupe „“ dane provodi šireći subverzivne ideje o stripu, književnosti i muzici kroz sublimirane poruke učenicima osnovne škole u Ubu. Tajni krugovi moći Fidela vide na mestu rukovodioca neke vodeće obrazovne ustanove ili biblioteke, odakle će nesmetano biti u prilici da nastavi svoju revolucionarnu delatnost. Jedan od vodećih poznavalaca stripova u čitavoj Jugoistočnoj Evropi, Fidel svake nedelje donosi recenzije najboljih stripova današnjice, zajedno sa prikazima dela moderne i klasične književnosti.


2016-20-9-19-02-25Jovana Ranković alias Joe, najmlađi je član naše ekipe, poznata po afinitetu prema derivatima ječma, hmelja i slada. Još u uzrastu mlađeg maloletnika znala je da bez teksta ostavi učiteljicu i razrednog starešinu kada je na pitanje „šta bi želela da budeš kad porasteš“ odgovorila sa „degustator piva sa stalnim radnim odnosom na Oktoberfestu, uz mogućnost da obavljam službene posete pivarama tipa Ginis, Hajneken i znate one male slatke po belgijskim manastirima što prave pivo sa 12% alkohola…“ Iskrena, osećajna i osetljiva, Joe donosi poglede na svet Y generacije, zarobljene u prostoru i vremenu, dajući im nadu da ih ipak čeka mnogo bolje sutra.


2016-20-9-18-55-17Stefan Teodosić, službenik Opštinske uprave Ub, koji je titulu glavnog arhivatora zaradio još daleke 2014. godine, kada je zajedno sa kolegama iz kancelarije postavio važeći balkanski rekord u broju arhiviranih predmeta, takođe je jedan od osnivača i glavnih ideologa NP Penzosi. Vođeni njegovom veštom rukom, Penzosi prerastaju u Zabaviše i na prijemčiv način nastavljaju da utiču na mozak i misli širokih narodnih masa, koje ne shvataju kakve im opasnosti donosi čitanje recenzija stripova, knjiga i muzičkih albuma koje poreklo najčešće vode sa trulog Zapada. Nikad ostvareni kapiten KK Real Madrid, zarobljen u telu pravnika, živi u svetu fantastike, grandž i pank muzike, a navodni talenat za pisanje troši kroz priče o filmovima, serijama i muzičkim ostvarenjima diljem planete.


2016-20-9-18-58-06Damjana Ojdanić, pesnik velikog senzibiliteta, grupi se priključila nakon osvajanja nagrade na literarnom takmičenju u organizaciji Zabavišta, koje je zapravo bio neuspešan pokušaj da sajtu obezbedi što više poseta iz čitavog regiona. Neko je, naime, mislio da će objavljivanjem dela novih autora doći do planetarne popularnosti sajta, ali umesto toga dobili smo nešto još bolje – avangardnog pesnika koji ide daleko ispred svog vremena i prostora. Damjana je jedan od lidera grupe koja je učestvovala u stvaranju inkriminisane Kancelarije za mlade, a kao dobitnik priznanja na takmičenju u Ohridu svrstava se u red stranih plaćenika i domaćih izdajnika.


2016-20-9-18-59-26Marko Gaćinović, programer, haker i fotograf, od prvih dana je prihvatio ideologiju NP Penzosi, a zajedno sa ostalim članovima ekipe učestvovao u stvaranju Zabavišta. Šta više, slogan sajta upravo je delo ovog mutlitalentovanog mladića, kreativca zarobljenog u svetu nula i jedinica, koji naizgled obične gradske scene pretvara u pejzaže i umetnička dela u kojima se lako možete izgubiti. Pored pisanja o svojim najvećim ljubavima, sportu i fotografiji, Marko utiče i na ostale članove tima, često im dajući ideje koje ovi potom pretvaraju u dela. Takođe, neizostavni je deo rešenja svakog tehničkog problema i na jednostavan način eliminiše svaki pokušaj masona, cionista i Bildeberg grupe da preuzmu kontrolu nad čitavim pokretom.


2016-20-9-19-00-58Sava Petronić alias Sent, advokat iz Uba, vrsni poznavalac svih underground rap i hip hop scena od planinskih masiva Kavkaza preko pustinje Gobi, Vanuatu i Kiribata, do obe američke obale, Master of Ceremony u prvom, jedinom i najvećem tamnavskom rep bendu ikada, koji do samog kraja svoje egzistencije nije zaista znao kako se zove, od samog je početka umešan u sve pokušaje rušenja ustaljenih društvenih normi i malograđanskog poretka. Nekada ozbiljan autor stripova koji nikada nisu ugledali svetlost pozornice, član jednog od najboljih basket sastava „Generacija 80“, Sent Sava vešto prenosi svet iz svoje bogate mašte na ekrane vaših kompjutera i mobilnih uređaja, a Zabavište ne bi bilo to što jeste bez njegovih Literarnih ispada.


2016-20-9-18-47-30Danijel Ninković alias Dane iz Kluba, čovek iz senke koji je napisao – slovima i brojkama – 1 (jedan) tekst za Zabavište, ali uticao na izradu više od polovine do sada objavljenih. Dane je dane provodio u lokalnom Klubu Doma kulture, opskurnom mestu okupljanja ove inkriminisane ekipe, koja je navodna gledanja Zvezdinih utakmica pretvarala u kružoke gde su se širile opasne ideje i još opasnije frekvencije. Nakon odlaska iz Ustanove, Dane nastavlja da vrši savetodavnu ulogu, a njegova podrška najviše znači gore pomenutom Teodosiću.

One Comment Add yours

  1. postar000 kaže:

    Dobri ste—-

Šta ti kažeš na sve ovo?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s