Bend Paper Animals: Novi singl, novi koncert, stari sastav

Paper Animals je mladi beogradski indie rock sastav koji je oformljen 2016. godine. Pre nekoliko dana objavili su svoj debitantski video-singl pod nazivom „All the small things“. U punom sastavu nastupali su krajem prošle godine, a publika ih ponovo može čuti već u petak, 14.4. u beogradskom klubu Petak, gde će kao predgrupa nastupiti i bend New Prayer

Svoju muziku opisuju lepršavom i melanholičnom, kao miks onoga što i sami slušaju, a, kako kažu, zvuk Paper Animals-a najviše vuče indie rock i indie pop muzici. Bend čine Sofija Nedeljković (vokal),  Damjan Jovanović (gitara), Darko Pasujević (bass) i Marko Rakić (bubnjevi).

_DSC0021 (1)

„Počeli smo da se bavimo muzikom još u srednjoškolskim danima. Svako od nas je prethodno bio deo nekih muzičkih sastava, ali u njima nismo uspeli da izvučemo ono što smo tražili i odlučili smo da se okupimo oko našeg benda. Tako je nastao Paper Animals“, kaže gitarista benda Damjan Jovanović.

Sviraju i pesme pišu samo na engleskom, a kada govore o uzorima, navode bendove poput  Kings Of Leon ili Death Cab For Cutie.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

„Pratimo i domaću scenu, i ja bih zapravo voleo da pišemo pesme na srpskom, međutim, engleski je mnogo  pevljiviji, a i svi slušamo muziku na engleskom, pa nam to nekako dolazi prirodnije.“

Njihove ideje najčešće nastaju u naletima inspiracije, gde svako doprinese nečim svojim i onda sledi mukotrpan rad. Plan im je da, nakon okupljanja,  ispromovišu materijal koji su snimili zimus, a želja im je da imaju što više svirki, da stvaraju i snimaju što više muzike.

Podsećamo, nakon sjajne svirke koju su Rogi, Sergio Lounge i Luna Škopelja imali prošlog petka u klubu Petak, 14. 4. vas očekuje još jedan odličan koncert. Bend Paper Animals sviraće, kako kažu, ponešto što su svirali i na prvoj svirci, ali i neke nove, možda malo brže pesme od njihovog uobičajenog repertoara.

„Nadamo se da će ljudi prepoznati ljubav koju ulažemo u muziku koju stvaramo i da će uživati u našim pesmama“, poručuju Paper Animals.

Više informacija o koncertu pročitajte na zvaničnom eventu.

 

Pročitajte i: Požarevački ska-pank bend „Čvrge“ – Pravo je vreme da nastavimo tamo gde smo stali!

Šta ti kažeš na sve ovo?